Головна Новини Світ Решта світу У Facebook будуть боротися з незаконним продажем ділянок лісів Амазонії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Facebook будуть боротися з незаконним продажем ділянок лісів Амазонії

Це буде стосуватися заповідних зон, а не лісових ділянок, що перебувають у власності держави

9 жовтня 2021, 01:25
Поділіться публікацією:

У соціальній мережі Facebook повідомили про наміри боротися з продажем територій тропічних лісів Амазонії, де живе корінне населення.

У Facebook будуть боротися з незаконним продажем ділянок лісів Амазонії

Ліси Амазонії (фото з відкритих джерел)

Про це повідомляє видання BBC. Це буде стосуватися заповідних зон, а не лісових ділянок, що перебувають у власності держави. Також це стосується тільки території Амазонки, а не всіх тропічних лісів і місць, де живуть тварини у всьому світі.


Недавнє дослідження організації "Think think Ipam" (Instituto de Pesquisa Ambental da Amazonia) показало, що третина вирубки знаходиться в державних лісах. У Facebook тепер будуть розкривати інформацію про те, як і хто планує розмістити рекламу про продаж ділянок лісу в соціальній мережі. Всі нові рекламні оголошення блокувати. У лютому компанія BBC зняла документальний фільм про те, що через соціальну мережу намагалися продавати ділянки по, як тисячі футбольних полів. Журналісти зустрілися з чотирма продавцями землі на умовах анонімності.


У відповідь на розслідування Верховний федеральний суд Бразилії прийняв рішення щодо власного слідства. Цю ініціативу підтримали в Facebook. Щоб знайти тих, хто розміщує рекламу, вони використовують базу даних, якою користується Центр моніторингу охорони природи Unep World.


Нагадаємо, згідно з новим дослідженням, тропічні ліси бразильської Амазонії і стали більше виділяти вуглекислого газу, ніж поглинати. Вчені з США і Великобританії вирішили розібратися в причині такого феномена, і почали використовувати дані супутникового моніторингу для вимірювання накопичення вуглецю в період з 2010 по 2019 рік над бразильськими джунглями. Результати дослідження опубліковані в журналі Nature Climate. Виявилося, що за останнє десятиліття великі площі тропічних лісів були пошкоджені або знищені через діяльність людини і зміни клімату. В результаті головні "легені планети" стали більше виділяти вуглекислого газу, ніж поглинати його.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини