Головна Новини Світ Решта світу У Камбоджі помер легендарний щур-сапер Магава
commentss НОВИНИ Всі новини

У Камбоджі помер легендарний щур-сапер Магава

Магаві було вісім років. Він вважався найуспішнішим щуром-героєм

13 січня 2022, 04:00
Поділіться публікацією:

Помер самець гігантської африканської сумчастої щури на прізвисько Магава, який був навчений пошуку вибухових речовин. За свою кар'єру Магава виявив понад сто наземних мін та інших вибухових пристроїв у Камбоджі. Про це повідомляє американський телеканал СNN. Своїх підопічних в організації APOPO (неурядова некомерційна організація, яка тренує щурів виявляти міни) називають щурами-героями (HeroRAT). Магаві було вісім років. Він вважався найуспішнішим щуром-героєм. "Магава був у доброму здоров'ї, але ближче до вихідних він почав сповільнюватися, більше спав і виявляв дедалі менше інтересу до їжі останніми днями", — йдеться у заяві некомерційної організації.

У Камбоджі помер легендарний щур-сапер Магава

Магава - фото з відкритих джерел

Представники APOPO заявили, що внесок Магави дозволив співтовариствам у Камбоджі жити, працювати та грати безпечніше. Кожна його знахідка знижувала ризик поранення чи смерті мешканців Камбоджі. Усі ми в APOPO переживаємо втрату Магави та вдячні за неймовірну роботу, яку він провів”, – сказали в організації. Магава народився в Танзанії та переїхав до Камбоджи у 2016 році. У 2020 році гризун отримав найвищу нагороду Великобританії для тварин, PDSA Gold Medal, що вважається аналогом Хреста святого Георгія. Магава стала першим щуром, який отримав цю нагороду, раніше лауреатами були лише собаки. Африканський гігантський сумчастий щур вийшов на пенсію у червні 2021 року.

Нагадаємо, в Індії знайшли останки дивної тварини, яка проживала мільйони років тому і спроектувала її вигляд. Американські вчені з Університету Джона Хопкінса знайшли рештки істоти на розкопках відео. За попередніми висновками, дивна тварина проживала на цій території приблизно 55 мільйонів років тому. Археологи вважають, що більшість копитних тварин пішли саме від цієї істоти. Назвали дивовижного звіра камбайтерій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

магава

13 січня 2022, 06:17

Сначала люди минируют а потом "вклад Магавы позволил сообществам в Камбодже жить, работать и играть безопаснее" гениально....


Новини