Головна Новини Світ Решта світу У Казахстані встановлений новий світовий рекорд по розгинанню підков
commentss НОВИНИ Всі новини

У Казахстані встановлений новий світовий рекорд по розгинанню підков

Попередній світовий рекорд дорівнював двом зігнутим підковам за хвилину

8 квітня 2021, 05:08
Поділіться публікацією:

Новий світовий рекорд по розгинанню підков встановлений в селищі Кажимукан в Акмолинської області Казахстану. Про це йдеться в повідомленні Казахстанського союзу спортсменів.

У Казахстані встановлений новий світовий рекорд по розгинанню підков

Рекордсмен по розгинанню підков (фото з відкритих джерел)

Новий світовий рекорд був встановлений на честь на честь 150-річчя казахського борця Кажимукана Мунайтпасова. Як повідомляється, в якості інвентаря використовувалися голландські підкови 8 на 22 мм — вони вважаються найміцнішими у світі.

Рекорд поставив силач Сергій Цирульников — йому вдалося розігнути чотири підкови фірми "werkman" за 37 секунд.

"Цей рекорд дуже значущий для мене. Сьогодні день народження легендарного борця, мого духовного наставника, вчителя Кажимукана Мунайтпасова. Я планував розігнути три підкови, але вийшло чотири. Підготовка до рекорду йшла 12 років", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляли раніше для поліпшення самопочуття і підтримки організму в тонусі, потрібно регулярно займатися фізичною активністю. Вчені з Копенгагенського університету навіть визначили види спорту, які сприяють довголіттю. Автор дослідження Пітер Шнор разом зі своєю командою з'ясував, що найкраще займатися футболом, плаванням, бігом підтюпцем, великим тенісом і бадмінтоном. Для участі у своєму дослідженні вони запросили понад 8 тисяч осіб, за показниками здоров'я яких учені спостерігали 25 років.

Виявилося, що люди, які люблять грати у великий теніс, можуть прожити на 10 років більше, в порівнянні з тими, хто веде малорухливий спосіб життя. Шанувальники бадмінтону — на 6 років більше, футболу — майже на 5 років, велоспорту — майже на 4 роки, плавання — на 3,4 року, бігу підтюпцем — на 3,2 року і художньої гімнастики — на 3 роки.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини