Головна Новини Світ Решта світу У Казахстані знесли прижиттєвий пам'ятник Назарбаєву
commentss НОВИНИ Всі новини

У Казахстані знесли прижиттєвий пам'ятник Назарбаєву

На честь Назарбаєва названо не менше 9 парків та гірську вершину

6 січня 2022, 01:01
Поділіться публікацією:

У Казахстані у місті Талдикорган протестувальники знесли встановлений там пам'ятник експрезиденту Нурсултану Назарбаєву. Про це повідомляє киргизьке видання Central Asia. Після його відставки столиця країни – Астана – була перейменована на Нур-Султан, на честь колишнього президента та відкрито низку пам'ятників по країні.

У Казахстані знесли прижиттєвий пам'ятник Назарбаєву

Казахстан - фото з відкритих джерел

Перший склад його імені "Нур" додається до програми переселення, назви мечетей Нур-Астана та Нур Гасир, назви селища Нуркент, назви району міста Актобе, назви партії Нур Отан, медіахолдинг ТОВ Нур Медіа, інтернет-портал NUR.KZ та банк Nurbank. Також на його честь названо сорт тюльпанів та державну нагороду. На честь Назарбаєва названо не менше 9 парків та гірську вершину. Аеропорт та залізничний вокзал у Нур-Султані називають Назарбаєвим.

У 2004 році він відкрив музей імені себе, де розповідається про його життя та досягнення перед державою. Також ім'я Назарбаєва носять низку закладів культури, елітних шкіл тощо.

Нагадаємо, постачання законтрактованого вугілля з Казахстану в Україну зупинено. Терміни, коли поставки відновляться, поки що невідомі. Причиною зупинки є блокування Росією транзитного шляху. Як передає портал "Коментарі", про це під час спілкування із представниками ЗМІ розповів міністр енергетики Герман Галущенко. За словами міністра, вугілля Казахстану в Україну більше не надходить. Все це, попри те, що є чинний контракт "Центренерго", в якому чітко прописано, що протягом осінньо-зимового періоду Україна має отримати 660 тисяч тонн казахського вугілля.

Герман Галущенко зазначив, що блокує доставку вугілля з Казахстану Росія, оскільки вона є транзитною країною. На її території вугілля доставляється в Україну. Міністр зазначив, крім як через територію РФ отримати казахське вугілля Україна більше не має можливості. Компенсація нестачі вугілля відбувається за рахунок збільшення постачання морем.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини