Головна Новини Світ Решта світу У лютому Молдова закриє залізничне сполучення
commentss НОВИНИ Всі новини

У лютому Молдова закриє залізничне сполучення

Міжнародні перевезення припинилися навесні минулого року через пандемію

4 лютого 2021, 22:52
Поділіться публікацією:

Рух залізничного транспорту в межах країни буде зупинено як нерентабельне.

У лютому Молдова закриє залізничне сполучення

Молдова (фото з відкритих джерел)

Повідомлення про це прозвучало на засіданні парламентської комісії з економіки, бюджету і фінансів, повідомляє телеканал TV8.

За словами представника компанії ДП "Залізниця Молдови" рухомий склад технічно застарів і несе пряму загрозу для життя пасажирів. Крім цього, повідомляється, що компанія не отримує фінансової підтримки держави на забезпечення роботи внутрішніх маршрутів, в той час, як пандемія коронавірусу та карантинні обмеження принесли серйозних збитків залізничного перевізника. З цієї причини від руху поїздів усередині країни прийнято рішення відмовитися. У зв'язку зі складною фінансовою ситуацією було прийнято рішення про припинення жд — повідомлення на маршрутах Кишинів — Бендери, Кишинів — Унгени і Бєльці — Окниця. Міжнародні перевезення припинилися навесні минулого року через пандемію.

Нагадаємо, Уряд Молдови вирішив закінчити карантинні обмеження для громадян. Про припинення карантину наприкінці травня 2020-го року заявив на той момент ще  президент республіки Молдова Ігор Додон. Згідно з його повідомленням, в країні скасують більшість обмежень. Втім, деякі правила безпеки все ж залишать, попри те, що формально карантин в Молдові закінчився.

Припинення карантину проходить на тлі того, що більша частина громадян, у яких діагностували коронавірусне захворювання, одужали. Нагадаємо, що в результаті епідемії захворювання COVID-19 перенесли 6138 осіб, 217 випадків захворювання виявилися летальними.Надзвичайну ситуацію в Молдові оголосили 17 березня. Тоді ж влада республіки скасувала авіасполучення з іншими країнами і закрила кордони.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://tv8.md/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини