Головна Новини Світ Решта світу У Молдові знову будуть показувати російські новини
commentss НОВИНИ Всі новини

У Молдові знову будуть показувати російські новини

Парламент Молдови затвердив закон про функціонування мов на території республіки, згідно з яким російська мова є мовою міжнаціонального спілкування

16 грудня 2020, 23:04
Поділіться публікацією:

Сьогодні парламент Молдови ухвалив у другому читанні законопроект Партії соціалістів Молдови, який скасовує заборону на ретрансляцію в країні російських новин.

У Молдові знову будуть показувати російські новини

ФОТО: З відкритих джерел

Як повідомляє місцеве видання NewsMaker, за проект проголосувало кілька партій.

Він скасовує заборону на ретрансляцію в Молдові російських новин та інформаційно-аналітичних програм, введений за ініціативою Демократичної партії три роки тому, Молдавський парламент прийняв цей проект у першому читанні 3 грудня. Під час його розгляду депутати прийняли поправку від колеги з платформи Pentru Moldova Сергія Сирбу, який запропонував прибрати із законопроекту всі аспекти, які не стосуються скасування заборони новин.

Закон, що забороняє російську мову, який був прийнятий три роки тому,   практично застарів і виявився неефективний, вважають депутати.

"Мушу визнати, що найнебезпечніша пропаганда, загрозлива національної безпеки — це внутрішня пропаганда, фальсифікації і брехня, які день у день поширюються, в тому числі, тут, із залу парламенту", — сказав Сирбу.

Нагадаємо, сьогодні парламент Молдови також повернув російській мові статус мови міжнаціонального спілкування, що надає йому безліч преференцій.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Україна відновлює роботу на кордонах з Молдовою і Словаччиною, тоді як пункти з Угорщиною поки в режимі очікування. Про це свідчить інформація Державної прикордонної служби України. Повідомляється, що угорська сторона раніше розглядала питання відновлення до ранку 30 травня роботи 4 КПП (мова йде, з української сторони, про "Лужанці", "Вілоє", "Дзвінкове" та "Косино"). Однак сьогодні країна заявила, що це питання відкладається. Як повідомлялося, з 1 червня можна буде перетнути кордон України зі Словаччиною в 3 прикордонних пунктах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дан

16 грудня 2020, 23:17

К сожалению, ущемление прав национальных общин в Украине, с введением "мовных" законов, является предпосылкой для последующего культурного и физического ГЕНОЦИДА в отношении граждан других этносов, проживающих в Украине. Препятствия в получении образования на родном языке и ограничения вещания в СМИ на языках национальных ОБЩИН (а не "меньшин") создаёт угрозу превращения Украины в страну-изгоя и оплот неонацизма.


Новини