Головна Новини Світ Решта світу У пустелі ОАЕ збудують найбільшу у світі скульптуру
commentss НОВИНИ Всі новини

У пустелі ОАЕ збудують найбільшу у світі скульптуру

Вона досягатиме 150 метрів заввишки і 300 метрів завдовжки - а це більше, ніж у піраміди Хеопса

5 лютого 2022, 02:20
Поділіться публікацією:

У пустелі Ліва, неподалік Абу-Дабі, планують встановити найбільшу у світі сучасну скульптуру. Це буде гігантська піраміда, що містить 410 тисяч металевих бочок. Про це повідомляє ArchDaily.

У пустелі ОАЕ збудують найбільшу у світі скульптуру

ОАЕ - фото з відкритих джерел

Відповідно до проєкту "Мастаби", вона сягатиме 150 метрів у висоту і 300 метрів у довжину — а це більше, ніж у піраміди Хеопса. Авторами ідеї скульптури є пара нині покійних художників-концептуалістів Христо Явашева та Жанни-Клод де Гієбон. Втіленням ідеї в життя займеться племінник Христо Явашев Володимир Явашев. Він очікує схвалення уряду ОАЕ на зведення споруди, після чого його будуватимуть близько 3 років. Наразі підбірка фотографій та ескізів "Мастаби" демонструється на виставці, організованій Фондом музики та мистецтв Абу-Дабі (ADMAF).

Власне Володимир Явашев зазначає, що інсталяція його дядька створить барвисту мозаїку, яка повторює ісламську архітектуру.

Нагадаємо, туристичні компанії Росії скасували всі екскурсії до пірамід у Гізі через близькість комплексу до Каїра, де в останні дні проходять масові протестні акції. Про це повідомила речник Російського союзу туріндустрії Ірина Тюріна, передає РИА Новости. За її словами, заворушення відзначаються лише в Каїрі та низці інших великих міст, але не в курортних зонах. "На курортах досі нічого небезпечного не відбувалося — ні наприкінці 2010-го, ні в 2011 році, ні зараз. Екскурсії в Каїр скасовані, але їх і так було трохи останніми роками", — наголосила вона. Тим часом МЗС РФ знову закликало відпочиваючих в Єгипті або планують відвідування цієї країни росіян уникати районів проведення масових протестних акцій і утримуватися від поїздок за межі курортних зон.

Своєю чергою, Тюріна запевнила, що на курортах Єгипту, де зараз відпочивають близько 50 тисяч російських туристів, спокійно. "У Росії поки що ніхто путівки не здає, причому купують їх і на тиждень, і на два тижні, і на місяць — їдуть собі і їдуть. Так що жодних проблем поки що не виникло, сподіваюся, що і не виникне", — зазначила прессекретар РСТ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини