Головна Новини Світ Решта світу У Суецькому каналі застряг корабель
commentss НОВИНИ Всі новини

У Суецькому каналі застряг корабель

400-метрове судно прямувало з Китаю в Роттердам в Нідерландах

27 березня 2021, 03:35
Поділіться публікацією:

Через несприятливі погодні умови судно Ever Given, яке здійснювало рейс з Китаю в Нідерланди, застрягло в море. Йдеться про 400-метровому контейнерному судні. Застрягле судно заблокувало рух в обидві сторони, таким чином, зупинивши крупнейший̆ в світі морский транспортний потік, передає The Guardian.

У Суецькому каналі застряг корабель

Корабель, що застряг (фото з відкритого джерела)

Зупинено транзит суден по каналу в обох напрямках. Ведуться активні роботи по звільненню перекрив морский трафік судна, його намагаються розгорнути за допомогою буксирів, однак сильний вітер і величезні розміри судна заважають проведенню операції. За останні кілька годин він майже не змінив положення.

За інформацією очевидців, чергу в Суецкіій канал розтягнулася до Індії. За попередніми оцінками на відновлення руху в Суецькому каналі будуть потрібні ще кілька днів.

Нагадаємо, 11 березня, в водах Чорного моря біля берегів Румунії сталася корабельна аварія — пішов на дно суховантажне судно "Volgo Balt 179". Повідомляється, що судно було зареєстрованим в Росії, проте вся команда екіпажу має українське громадянство. Першими інформацію про корабельну аварію повідомили представники Grup Servicii Petroliere, організації, яка займається рятувальною операцією. Повідомлення про аварію рятувальники отримали о 04:40. Трагедія сталася на відстані в понад 70 миль від морського порту Констанца. Саме в цей населений пункт обіцяють доставити уцілілих членів екіпажу суховантажу. Всього на судні перебувало 13 осіб, серед яких одна жінка. Десяти членам екіпажу вдалося допомогти відразу, зараз вони знаходяться в медичному відсіку рятувального корабля GSP Falcon. Двоє людей, на жаль, загинули, пошуки ще одного члена команди ведуться дотепер. За попередніми повідомленнями румунських і російських ЗМІ, який затонув "Volgo Balt 179" прямував до Румунії з Ростова-на-Дону, йдучи під прапором Коморських островів. Судно побудували і спустили на воду ще в 1973 році, його вантажність могла доходити до 3500 тонн.

Причин аварії корабля поки не повідомляється. Втім, за інформацією місцевого Агентства з порятунку людського життя в морі (ARSVOM), зараз в Чорному морі поблизу Румунії спостерігається ускладнення погодних умов.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини