Головна Новини Світ Решта світу У травні Кіпр відкриється для вакцинованих туристів
commentss НОВИНИ Всі новини

У травні Кіпр відкриється для вакцинованих туристів

Планується, що вжиті заходи допоможуть вирішити проблему спаду прибутку країни і притягнуть туристів

27 квітня 2021, 02:16
Поділіться публікацією:

Обмеження скасують з 10 травня. Про це повідомив міністр туризму Кіпру Саввас Пердіос.

У травні Кіпр відкриється для вакцинованих туристів

Кіпр (фото з відкритих джерел)

"Ми повідомимо наших партнерів приблизно в 65 країнах, що з 10 травня мандрівники, які завершили свою програму вакцинації, зможуть прибути на Кіпр без негативного тесту на COVID і без карантину, навіть якщо вони будуть контактною особою", — йдеться в повідомленні.

Також міністр зазначив, що економіка Кіпру зазнала суттєвих збитків у зв'язку з карантинними обмеженнями і припиненням потоку туристів в країну, повідомляє Cyprus News Agency.

Планується, що вжиті заходи допоможуть вирішити проблему спаду прибутку країни і притягнуть туристів на узбережжі Кіпру. Крім цього, невеликий середній бізнес країни отримає від держави пільги на ведення комерційної діяльності та розвиток туристичного сектора економіки країни.

Нагадаємо, керівник Центру респіраторної медицини клініки "Феофанія" Світлана Гук заявила, що не варто вводити другу дозу вакцини від коронавірусу, яка має відмінний від першої тип виробництва. Як розповіла Гук, в Україні доводиться враховувати ситуацію з вакцинами. За її словами, можливість вакцинації іншим виробником допустима. Однак лікар каже про важливість методики виробництва вакцини. Тобто це може бути РНК-вакцина, векторна або інактивована вакцина. "На мій погляд, змішувати типи виробництва — не виробники, а саме типи виробництва — не те щоб не можна ... Ніхто не може спрогнозувати, що ми отримаємо те, заради чого ми це робили", — повідомила експерт. Лікар пояснила, що друга доза вакцини називається бустерною. З її допомогою активується т-клітинний імунітет, який більше бере участь в тривалого захисту від будь-якої вірусної інфекції.

Раніше в НАН повідомили, коли в Україні почнеться спад захворюваності коронавірусом в квітні 2021 року, а коли слід очікувати піку смертності. Відзначимо, що прогноз вчених збігається з тим, який недавно озвучували в МОЗ.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Cyprus News Agency
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини