Головна Новини Світ Решта світу У Ватикані всіх працівників зобов'язали вакцинуватися від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

У Ватикані всіх працівників зобов'язали вакцинуватися від COVID-19

Попереднє правило Ватикану вимагало, щоб невакциновані працівники складали тест на COVID-19.

25 грудня 2021, 17:30
Поділіться публікацією:

Державний секретаріат Ватикану затвердив нові норми щодо дотримання санітарно-епідеміологічної безпеки. Вони вимагають, щоб усі співробітники були вакциновані проти коронавірусу або надали докази одужання. Наказ є обов'язковим до виконання з 24 грудня. Про це повідомляє католицьке видання catholicnews.com. Попереднє правило Ватикану вимагало, щоб невакциновані працівники продавали тест на COVID-19 з негативним результатом кожні 48 годин. Нині цього вже недостатньо.

У Ватикані всіх працівників зобов'язали вакцинуватися від COVID-19

Ватикан - фото з відкритих джерел

Текст указу підписав кардинал П'єтро Паролін, секретар Ватикану. У ньому наголошується, що співробітники Ватикану, які не можуть довести, що вони були вакциновані або виліковані від коронавірусу, не буде допущено до роботи. Згідно з указом, вони не отримуватимуть зарплату, лише – соціальної допомоги.

У тексті, підписаному кардиналом Пароліном зазначається, що починаючи з 31 січня 2021 року будь-який співробітник Ватикану, який регулярно контактує з громадськістю, повинен був отримати вакцину для продовження роботи.

“Святий Папа назвав вакцинацію “Актом кохання”, оскільки вона спрямована на захист людей від COVID-19. Крім того, він нещодавно підтвердив необхідність того, щоб міжнародне співтовариство й надалі активізувало зусилля щодо співпраці, щоб усі люди мали швидкий доступ до вакцин не для зручності, а для справедливості", – йдеться у документі Ватикану.

Нагадаємо, за сприятливих умов у вересні Україна та Ватикан підпишуть Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю, який дозволить лікувати українських дітей у лікарні Ватикану. Про це повідомляють у пресслужбі Кабінету Міністрів. За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, він сподівається на такий розвиток подій, адже на підписання Меморандуму чекали сім років. Глава уряду зустрівся з державним секретарем Святого Престолу, кардиналом П'єтро Пароліном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини