Головна Новини Світ Решта світу Унікальні коштовності XII століття представили на виставці в Болгарії
commentss НОВИНИ Всі новини

Унікальні коштовності XII століття представили на виставці в Болгарії

Всі знайдені в ході цієї серії розкопок поховання - християнські

15 квітня 2021, 23:07
Поділіться публікацією:

У Болгарії відкрилася виставка колекції прикрас, виявлених в кінці 2020 року за проведення вишукувальних робіт в середньовічному некрополі. Про це пише Archaeology in Bulgaria.

Унікальні коштовності XII століття представили на виставці в Болгарії

Унікальні коштовності (фото з відкритих джерел)

Знайдений некрополь знаходився поряд із середньовічним поселенням, яке існувало тут з часів неоліту. Всього археологи розкрили кілька культурних шарів, що відносяться до кам'яного, мідного, бронзового і залізного століть, також були знайдені артефакти періоду панування древніх фракійців. У період, до якого відносяться знайдені коштовності, ця місцевість знаходилася під владою Візантії.

Всі знайдені в ході цієї серії розкопок поховання — християнські. В одному з них і були знайдені прикраси. Вчені виявили серед коштовностей браслети зі скла і бронзи, підвіски з срібла, намиста зі скла і безліч інших прикрас, які в середні віки вважалися дуже дорогими.

Зараз все знахідки ретельно досліджені, описані і передані в веденні фондів Національного музею Болгарії.

Нагадаємо, популярний італійський будинок моди Gucci створив окрему колекцію високого ювелірного мистецтва під назвою Lion Head. Відзначається, що намиста, кільця і сережки прикрашені головою лева. Вони створені з білого і жовтого золота, діамантів та кольорових дорогоцінних каменів: смарагдів і аквамарина. Зображення лева — це символ прихильності Gucci до захисту навколишнього середовища. Раніше модний будинок запустив Instagram, де висвітлює свої зусилля по досягненню стійкості, а також представив першу колекцію екологічної лінійки. У лютому 2020 року Gucci почали співпрацю з фондом The Lion's Share: він займається захистом рідкісних видів тварин від вимирання, в тому числі левів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини