Головна Новини Світ Решта світу В Афінах студентська акція протесту переросла в масштабну бійку з поліцією
commentss НОВИНИ Всі новини

В Афінах студентська акція протесту переросла в масштабну бійку з поліцією

Студенти, викладачі, а також члени асоціацій батьків проводили вдень мітинг в центрі столиці Греції

11 лютого 2021, 05:38
Поділіться публікацією:

В ході конфлікту представники поліції Греції використовували проти демонстрантів сльозогінний газ. Також був проведений розгін колони протестуючих студентів і викладачів на площі біля будівлі Парламенту. Крім цього було вироблено ряд затримань учасників акції протесту.

В Афінах студентська акція протесту переросла в масштабну бійку з поліцією

Протести в Афінах - фото з відкритих джерел

Студенти, батьки учнів та викладацький склад проводили на площі акцію протесту проти закону про ВНЗ, який передбачає формування в університетах спеціалізованих охоронних підрозділів. Крім цього, закон передбачає відрахування зі списків учнів ряду студентів, які по кілька років не складають іспити і не отримують диплом. На цей момент йде обговорення закону в Парламенті Греції.

Студенти, викладачі, а також члени асоціацій батьків проводили вдень мітинг в центрі столиці Греції, а потім пройшли колоною до парламенту, протестуючи проти розробленого владою закону про вищі навчальні заклади.

Нагадаємо, в Афінах 10 лютого вийшли на протест проти законопроекту про освіту, за який сьогодні голосував парламент. Коли учасники мітингу підійшли до будівлі парламенту, то ситуація загострилася. Повідомляється, що поліція застосувала сльозогінний газ, після чого почалися зіткнення між поліцейськими і протестуючими.

Далі учасники мітингу повернулися до метро "Університет", плануючи розійтися. Однак стався ще один конфлікт: невідомі атакували поліцейських з коктейлями Молотова. Правоохоронці почали заарештовувати людей, акція припинилася. Повідомляється, що в загальноосвітньому мітингу брали участь вчителі, студентські та батьківські об'єднання, студенти та співробітники університетів. Їх не влаштовує законопроект, який змінює систему доступу до вищої освіти.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини