Головна Новини Світ Решта світу В Ізраїлі було створено імплантат, який може допомогти ходити паралізованим людям
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ізраїлі було створено імплантат, який може допомогти ходити паралізованим людям

Сьогодні існують деякі наукові групи, які виробляють стовбурові клітини людини та вводять їх у спинний мозок тварин

8 лютого 2022, 02:42
Поділіться публікацією:

Ізраїльські вчені вперше розробили імплантат спинного мозку, який вживили 15 мишей із тривалим паралічем, і після цього дванадцять із них знову почали пересуватися. Дослідники планують за три роки розпочати дослідження з людьми. Про це повідомляє науковий журнал "Advanced Science". У Тель-Авівському університеті дослідницька група із Центру регенеративної біотехнології Сагол розробила імплантат із клітин трьох людей. Їхнє використання дозволило регенерувати пошкоджену тканину гризунів. Планується, що у випадку з людьми будуть брати матеріал пацієнта, щоб уникнути ризиків відторгнення в організмі.

В Ізраїлі було створено імплантат, який може допомогти ходити паралізованим людям

Імплантат - фото з відкритих джерел

Зазначимо, що сьогодні існують деякі наукові групи, які виробляють стовбурові клітини людини та вводять їх у спинний мозок тварин. Проте такі операції зазвичай обмежувалися недавно паралізованими тваринами. Ізраїльські дослідники провели успішні випробування на мишах із тривалим паралічем. Дослідники очікують, що ефект працюватиме з людьми, паралізованими протягом різного часу. Таке було припущено за результатами випробувань: 80% успішних операцій на мишах з хронічним паралічем та 100% з недавнім або короткочасним паралічем.

Процес створення імплантату починається з невеликої біопсії із живота. Вчені відокремлюють жирові клітини від інших матеріалів як колаген із цукром та перепрограмують їх за допомогою методів генної інженерії. Тоді вони можуть стати будь-якою клітиною в організмі.

Нагадаємо, французькі дослідники винайшли екзоскелет для паралізованих людей. Згідно з повідомленням, пристрій дозволяє людям керувати своїм тілом силою думки. Воно важить 65 кг, тому прикріплене до спеціальної страхувальної конструкції вгорі, на випадок, якщо людина впаде. Зазначається, що вчені вже провели перші випробування екзоскелета у лабораторних умовах з людиною, у якої повністю паралізоване тіло. Чоловікові хірургічним способом вживили у мозок два імпланти з шістьма електродами на кожному, які зчитують імпульси.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини