Головна Новини Світ Решта світу В Ізраїлі черепах годують майонезом - в чому причина (Фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ізраїлі черепах годують майонезом - в чому причина (Фото)

В Ізраїлі велика кількість флори та фауни постраждала від нафтової плями

24 лютого 2021, 15:20
Поділіться публікацією:

В Ізраїлі представники національного центру порятунку морських черепах лікують морських тварин від наслідків екологічної катастрофи — розливу мазути на узбережжі країни. Про це повідомило видання Associated Press.

В Ізраїлі черепах годують майонезом - в чому причина (Фото)

Екологічна катастрофа: в Ізраїлі черепах лікують майонезом. Фото: amazonaws.com

Мазут — надзвичайно шкідлива речовина для черепах та іншої морської фауни. Вона потрапляє в організм, забиває шлунок, ротовий отвір та негативно впливає на органи тварин. Проте науковці знайшли спосіб як мінімізувати шкоду та зберегти травну систему тварин. Природоохоронці годують тварин майонезом. Цей продукт руйнує мазуту та очищує горло черепах.

Нині лікування проходять одинадцять зелених морських черепах. Щоб повністю очистити тільце тварин, науковці витратять тиждень-два. Потім черепах випустять на волю.

В Ізраїлі черепах годують майонезом - в чому причина (Фото) - фото 2
В Ізраїлі черепах годують майонезом - в чому причина (Фото) - фото 3
В Ізраїлі черепах годують майонезом - в чому причина (Фото) - фото 4

Нагадаємо, що нещодавно в Ізраїлі виявили густий шар мазуту майже по всій береговій лінії країни. Звідки взялася шкідлива речовина — поки невідомо. Проте нафтова пляма вже встигла завдати значної шкоди флорі та фауні Середземного моря.

Раніше повідомлялося, що на узбережжі острова в Мозамбіку загинуло понад сто дельфінів. Ссавці були знайдені в провінції Іньямбане на півдні країни. Спочатку було виявлено 25 мертвих дельфінів на узбережжі в Національному парку архіпелагу Базаруто, а 23 лютого ще 86 загиблих ссавців на західному узбережжі архіпелагу. Загальна кількість знайдених дельфінів склала 111. Деталі трагедії читайте тут.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що глава Європейського бюро ВООЗ Ганс Клюге зробив прогноз щодо подальшого поширення пандемії коронавірусу у світі. Чи зможемо ми позбутися масок та коли це станеться, читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини