Головна Новини Світ Решта світу В ОАЕ чоловік за допомогою клонування голосу вкрав з банку 35 млн доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОАЕ чоловік за допомогою клонування голосу вкрав з банку 35 млн доларів

Викрадені гроші надсилали на банківські рахунки по всьому світу

16 жовтня 2021, 11:16
Поділіться публікацією:

В Об'єднаних Арабських Еміратах продовжують розслідування справи у викрадені 35 млн доларів з банку за допомогою кібертехнологій. Про це повідомляє Forbes.

В ОАЕ чоловік за допомогою клонування голосу вкрав з банку 35 млн доларів

Кіберзлочинці, фото з відкритих джерел

На початку 2020 року менеджеру банку в Об’єднаних Арабських Еміратах зателефонував чоловік, голос якого він впізнав. Це був директор компанії, з якою менеджер мав справи раніше. У директора були хороші новини: його компанія збиралася придбати інше підприємство, тому йому потрібен був банк, щоб санкціонувати деякі перекази на суму 35 мільйонів доларів. Адвокат на ім'я Мартін Зелнер був найнятий для координації процедур, і менеджер банку міг побачити у своїй поштовій скриньці електронні листи від директора та адвоката. Керівник банку, вважаючи, що все виглядає законно, почав здійснювати перекази.

Він не знав, що його обдурили. Шахраї використовували технологію "глибокого голосу", щоб клонувати промову режисера. В ОАЕ вважають, що це була складна схема, в якій брали участь щонайменше 17 осіб, які надсилали викрадені гроші на банківські рахунки по всьому світу.

"Аудіо та візуальні підробки представляють захоплюючий розвиток технологій XXI століття, але вони також потенційно неймовірно небезпечні, створюючи величезну загрозу для даних, грошей та бізнесу. Зараз ми знаходимося на порозі злісних акторів, які перекладають досвід і ресурси на використання найновіших технологій для маніпулювання людьми, що невинно не знають про сфери глибоких підроблених технологій і навіть про їх існування", - каже Джейк Мур, колишній поліцейський Департаменту поліції Дорсета у Великобританії й тепер експерт з кібербезпеки в охоронній компанії ESET.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що із заблокованих iPhone можливе шахрайське зняття коштів — попереджають програмісти. Дослідники з University of Birmingham та University of Surrey виявили можливість дистанційного зняття коштів навіть із заблокованих iPhone.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини