Головна Новини Світ Решта світу В ООН розглядають ймовірність евакуації мореплавців з Чорного та Азовського морів
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН розглядають ймовірність евакуації мореплавців з Чорного та Азовського морів

З Чорного та Азовського морів планують евакуювати іноземні судна

10 березня 2022, 17:57
Поділіться публікацією:

За даними Міжнародної морської організації ООН, найближчим часом буде проведено термінове засідання з питань безпеки кораблів та мореплавців в Чорному та Азовському морях. Про це пише Голос Америки.

В ООН розглядають ймовірність евакуації мореплавців з Чорного та Азовського морів

Фото ілюстративне / Pixabay

На засіданні обговорять безпечну евакуацію мореплавців з територіальних вод морів. За словами Гі Платтена, генерального секретаря Міжнародної палати морських перевезень, конфлікт в Україні впливає на безпеку мореплавців та морських перевезень в регіоні.

В портах морів застрягли мореплавці через війну та обстріли торговельних кораблів російськими окупантами. 

За словами Платтена, країни повинні провести евакуацію мореплавців з чорноморського регіону. Генсекретар виступає за те, щоб було встановлено морський коридор для безпечної евакуації кораблів, що перебувають в територіальних водах Чорного та Азовського морів та не можуть рухатися через загрозу обстрілу з боку російських окупантів.

Як розповіли в Міжнародній морській організації, війна вплинула на торгівлю через морські порти та перевезення морським транспортом.

Нагадаємо, що 7 березня окупанти завдали удару по морському порту Ольвія. Постраждалих не було. 3 березня теплохід "HELT" під прапором Панами було вражено ракетою ВМС РФ, воно затонуло біля порту Південний. 2 березня було нанесено ракетний удар з боку окупантів по т/х Banglar Samriddhi (прапор Бангладеш) на рейді порту Ольвія. Загинув один член екіпажу (громадянин Бангладеш). 1 березня на рейді Миколаївського порту дві ракети агресора потрапили в буксир компанії "Нібулон". 25 лютого агресор обстріляв 2 іноземні судна поблизу порту Південний — "NAMURA QUEEN" (прапор Панами) та бункерувальник "MILLENNIUM SPIRIT" (прапор Молдови) на рейді перед портами Південний та Одеса.

Як повідомляв портал "Коментарі", окупанти вночі знову обстріляли Коростень та Житомир. Відомо, що ракета впала на дорогу в с. Стара Котельня (Андрушівський район Житомирська область), внаслідок події загинуло 5 людей, ще 6 отримали поранення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини