Головна Новини Світ Решта світу В світі створять перший "космічний" суд - чим він займатиметься
commentss НОВИНИ Всі новини

В світі створять перший "космічний" суд - чим він займатиметься

Новітній суд буде розташовуватися в Дубаї

3 лютого 2021, 10:35
Поділіться публікацією:

Вперше за історію у світі буде створено "космічний суд". Таку ініціативу висунула влада Об'єднаних Арабських Еміратів, інформує Міжнародний фінансовий центр Дубая.

В світі створять перший "космічний" суд - чим він займатиметься

У Дубаї створять перший у світі космічний суд. Фото: aboutspacejornal.net

"Космічний суд" — це перша у світі установа, яка займатиметься врегулюванням суперечок на навколоземній орбіті. Міжнародна група органів державного та приватного секторів та експертів досліджуватимуть правове регулювання в космічній галузі.

Відтак суд розглядатиме справи та суперечки стосовно космічної діяльності саме приватних компаній. В установі можна буде розв'язати питання щодо купівлі супутників або зіткнення пристроїв на орбіті.

Про це говорилося ще у 2017-му році. Проте тоді такий проект називався "Судом майбутнього".

Рішення розглянути дану ініціативу продиктовано прогресом Об'єднаних Арабських Еміратів у космічній галузі.

Новітній суд повинен відповідати міжнародним конвенціям, резолюціям та Договору ООН про принципи діяльності державних органів із дослідження та використання космічного простору 1967 року.

Нагадаємо, що Україна запустить в космос супутник власного виробництва — "Січ 2-30 (2-1)". Точної дати запуску ще немає, проте зазначається, що український супутник побачить космос до кінця цього року. Таке рішення було прийняте на нараді з приводу створення українських космічних апаратів дистанційного зондування Землі. Подробиці читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що Facebook дозволяє своїм користувачам заробляти на публікації потенційно небезпечної брехні та дезінформації про пандемію і вакцини, надаючи власні інструменти соцмережі для реклами. Деталі читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини