Головна Новини Світ Решта світу У Японії просять скасувати Олімпіаду - в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Японії просять скасувати Олімпіаду - в чому причина

Японські лікарі просять владу не проводити Олімпіаду-2021 у Токіо через критичну ситуацію в країні

24 травня 2021, 09:16
Поділіться публікацією:

Японські лікарі просять владу скасувати Олімпійські ігри. Річ у тім, що в країні зросла кількість випадків коронавірусу. Як повідомляє видання Reuters, сталося це через "британський" штам COVID-19.

У Японії просять скасувати Олімпіаду - в чому причина

Чому японці просять скасувати Олімпіаду-2021. Фото: imgresizer.eurosport.com

Найгірша ситуація в Осаці — другому за величиною місті Японії. Медичні установи цього міста ледь справляються з кількістю хворих. За тиждень до четверга в Осаці було отримано 3849 нових позитивних тестів.

Варто зазначити, що 14% із 13 770 пацієнтів з COVID-19 в Осаці були госпіталізовані. Всі інші знаходяться на самоізоляції.

Медики попереджають, що в місті переповнені лікарні, не вистачає апаратів ШВЛ і ліків, медичних працівників, оскільки значна їх частина заразилася коронавірусом.

Прогнозується, що на Олімпіаду приїдуть 70 000 або ж 80 000 спортсменів з усього світу. Відповідно кількість хворих зросте ще більше.

"Це може стати "спусковим гачком" для нової літньої катастрофи", — попереджає голова Служби невідкладної медицини Акира Такасу.

Варто зазначити, що літні Олімпійські ігри мають відбутися у 2021 році в Токіо. Вони були перенесені з 2020 року у зв'язку з пандемією COVID-19.

Нагадаємо, що в Японії з'явилося морозиво із залізною стружкою. Пандемія коронавірусу серйозно вплинула на сферу туризму, і деякі регіони дуже це відчули. Подібна ситуація склалася і з японськими містами Цубаме і Сандзе, які вирішили залучати туристів за допомогою незвичайного морозива. Детальніше про десерт читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що японське агентство з освоєння аерокосмічного простору JAXA спільно з великою будівельною корпорацією Kajima випробувало технологію, за допомогою якої хочуть побудувати базу на Місяці. За словами вчених, їм вдалося керувати паровим катком на відстані 1000 кілометрів. Подробиці читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини