Головна Новини Світ Решта світу Вакцина лише обраним: генсек ООН розповів про новий різновид націоналізму
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцина лише обраним: генсек ООН розповів про новий різновид націоналізму

На цей момент лише найбагатші країни мають доступ до вакцини від COVID-19

10 грудня 2020, 12:07
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш попередив в середу, що "вакцинний націоналізм" розвивається "повним ходом", в результаті чого бідні люди по всьому світу спостерігають за підготовкою до вакцинації проти коронавірусу в деяких багатих країнах і задаються питанням, чи будуть вони вакциновані й коли.

Вакцина лише обраним: генсек ООН розповів про новий різновид націоналізму

ФОТО: Miami Herald

Глава ООН повторив свій заклик розглядати вакцини як "глобальне суспільне благо", доступне кожному, всюди на планеті, особливо в Африці. І він звернувся з проханням про виділення 4,2 мільярда доларів протягом наступних двох місяців для програми Всесвітньої організації охорони здоров'я COVAX, амбітного проєкту із закупівлі та доставки вакцин проти коронавірусу для найбідніших верств населення світу.

Після віртуальної зустрічі ООН з Африканським союзом Гутерріш заявив на прес-конференції, що фінансування COVAX — єдиний спосіб гарантувати, що вакцини будуть доступні в Африці та інших регіонах, що розвиваються.

Глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус заявив на засіданні Генеральної Асамблеї ООН минулого тижня, присвяченому COVID-19, що "світло в кінці тунелю неухильно стає яскравішим", щоб покласти край пандемії. Але, додав він, вакцини "повинні використовуватися в рівній мірі як глобальні суспільні блага, а не як приватні товари, які збільшують нерівність і стають ще однією причиною того, що деякі люди залишаються позаду".

Велика Британія і Росія вже почали вакцинацію людей від коронавірусу. У Сполучених Штатах вакцина Pfizer може отримати зелене світло для екстреного використання найближчими днями, а вакцина Moderna — в найближчі тижні. Канада оголосила про схвалення вакцини Pfizer в середу.

Як повідомляло видання "Коментарі", ООН попереджає, що 2021 рік може обернутися гуманітарною катастрофою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини