Головна Новини Світ Решта світу Вчені в Арктиці знайшли бактерії, здатні переробляти нафту
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені в Арктиці знайшли бактерії, здатні переробляти нафту

У майбутньому ці бактерії можна буде використовувати для очищення водойм

16 серпня 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

Дослідники з Університету Калгарі знайшли кілька видів бактерій, які можуть очищати воду від дизельної і сирої нафти. Вчені зрозуміли це шляхом секвенування генів бактерій, які виявили у воді поблизу півострова Лабрадор. Серед бактерій, які можу переробляти нафту є роду Paraperlucidibaca, Cycloclasticus, Oleispira, Thalassolituus і Zhongshania. Про це сказано в Applied and Environmental Microbiology

Вчені в Арктиці знайшли бактерії, здатні переробляти нафту

Арктика, фото з відкритих джерел

Розливи нафти в субарктичному морському середовищі біля узбережжя Лабрадору біля Канади стають все більш ймовірними через потенційне видобування нафти і збільшення судноплавства в цьому регіоні. Щоб зрозуміти реакцію мікробіома і те, як біостимуляція поживними речовинами сприяє біорозкладанню розливів нафти в цих холодних морських умовах, мікрокосм морських відкладень, доповнені дизельним паливом або сирою нафтою, були інкубовані при температурі на місці (4 ° C) протягом декількох тижнів.

Секвенірування генів 16S рРНК після моделювання розливу виявило зниження мікробного різноманітття і збагачення передбачуваних углеводородокластичних бактерій, які розрізнялися залежно від нафтопродуктів. Метагеномного секвенування показало, що Paraperlucidibaca і Cycloclasticus володіють раніше невідомими здібностями до біодеградації алканів.

Вчені "підгодовували" ці мікроорганізми сполуками азоту і фосфору, після чого швидкість розкладання дизельного палива і сирої нафти в воді швидко росло. Однак, якщо концентрація нафти у воді наближалася до 1%, то ефективність її переробки бактеріями різко падала.

Дослідники поки не можуть рекомендувати ці бактерії для очищення води, але за умови успішності подальших досліджень, в майбутньому ці мікроорганізми можна буде "висівати" в забруднених паливом від кораблів водоймах.

Збільшення обсягів транспортування дизельного палива і сирої нафти в Лабрадорське море буде становити значну загрозу для віддаленого бентосного середовища і берегової лінії, де прибережні спільноти й дикі тварини особливо уразливі для забруднювачів, що забруднюють розливи нафти. Попри те, що морська мікробіологія не була включена в екологічні оцінки в Лабрадорському морі, існує зростаючий попит на оцінки мікробного біорізноманіття, з огляду на явний вплив зміни клімату в цьому регіоні.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", яку хитрість використовують бактерії для обману імунітету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини