Головна Новини Світ Решта світу Як ставляться до росії та Путіна в різних країнах: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Як ставляться до росії та Путіна в різних країнах: опитування

Соціологи опитали громадян інших країн щодо ставлення та довіри до рф і Путіна

23 червня 2022, 10:50
Поділіться публікацією:

Як ставляться до росії та Путіна в різних країнах: опитування

Фото ілюстративне / Pixabay

Після повномасштабної війни, яку веде Путін проти України ставлення іноземних громадян до країни-агресора змінилося. Однак є держави, що підтримують Кремель. Дослідження провів Pew Research Center. Було опитано громадян 18 країн щодо ставлення до росії.

У середньому 85% громадян 18 країн негативно ставляться до росії. Це означає, що сім з десяти людей мають таке ставлення до путінської "імперії".

Порівняно з опитуванням в 2020 році спостерігається тенденція до різкого зниження прихильності до росії в країнах, де проводили дослідження.

Наприклад, в Італії, Греції та Польщі кількість людей з позитивним ставленням до рф знизилися більш ніж на 30% за останні два-три роки. так само знизився й рівень довіри до Путіна.

У 18 країнах в середньому 90% опитаних говорять, що не вірять, що Путін проводить правильну політику, 78% не довіряють очільнику Кремля, а це вісім з десяти осіб. В Малайзії ж більшість громадян висловлюють довіру російському лідеру — 47%, тоді як негативно висловилися лише 30%, дуже нагативно — 20%.

"Протягом останніх двох десятиліть рейтинги Путіна мали тенденцію до зниження в багатьох країнах, але в 2022 році ці цифри досягли рекордно низьких показників у кожній країні", — йдеться в тексті.

Однак дослідники наголошують, що більше позитивних слів на адресу Путіна висловлюють саме європейці, які підтримують правопопулістські партії у своїй країні.

Як ставляться до росії та Путіна в різних країнах: опитування - фото 2

В Греції 55% прихильників партії "Грецьке рішення" позитивно оцінюють політику Путіна, таку ж думку висловили лише 18% противників цієї партії. Так само розділилися думки громадян в Німеччині, Швеції, Британії, Нідерландах. Прихильники правих популістських партій у Німеччині (Альтернатива для Німеччини), Нідерландах (Форум демократії та Партії свободи), Великобританії (Реформа Великобританії), Франції (Національне мітинг) та Швеції (Шведські демократи) симпатизують Путіну. Однак навіть серед них  знизився рівень довіри до президента рф з 2021 року — показники впали дуже різко. Наприклад, в Швеції наразі лише 9% опитаних прихильників шведських демократів довіряють Путіну, тоді як торік таких було 30%.

У нинішньому опитуванні довіра до Путіна різко знизилася серед правих, і в багатьох країнах обидві групи мають однаково погані погляди на очільника Кремля.

Негативно ставляться до росії: у Польщі (97%), Австралії (94%), Швеції (94%), США (92%), Нідерландах (91%), Японії (91%), Канаді (88%), Іспанії (87%), Великобританії (86%), Південній Кореї (84%), Італії (83%), Бельгії (83%), Франції (81%), Німеччини (81%), Ізраїлі (78%), Сінгапурі (70%) та Малайзії (50%), Греції (72%).

Як писав портал, на скільки збідніють українці через війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини