Головна Новини Світ Решта світу Японці винайшли електромобіль для повеней
commentss НОВИНИ Всі новини

Японці винайшли електромобіль для повеней

Японський стартап Fomm створив компактний електромобіль, який можна використовувати під час повеней

2 квітня 2021, 01:25
Поділіться публікацією:

Компанія Fomm створила електромобіль, здатний пересуватися під час повеней. Стартап буде представлений на ринку в травні цього року.

Японці винайшли електромобіль для повеней

Електромобіль для повеней (фото з відкритих джерел)

Чотиримісний автомобіль Fomm має довжину 2,6 метра і завширшки 1,3 метра. Він розганяється до 80 км / год і має запас ходу 166 км. Родзинка розробки — автомобіль може працювати під час повені завдяки водонепроникної нижньої частини. Крім цього, електромобіль може рухатися вперед і змінювати напрямок, коли частково занурений у воду.

"Генеральний директор компанії гіді Цурумакі захотів створити такий електромобіль після землетрусу і цунамі в Японії в березні 2011 року. Після цього він брав участь в розробці одномісного електромобіля Coms в компанії Toyota Auto Body, а в 2013 році заснував Fomm "- йдеться в повідомленні представника розробника.

Нагадаємо, американськи розробники оголосили про створення електрокара нового покоління — за заявою інженерів, новий автомобіль здатний заряджатися виключно від сонячної енергії і не потребує інших джерел живлення. З такою заявою виступили представники компанії Aptera. ак, автори винаходу стверджують, що суперекологічний автомобіль здатний проїхати 1600 км на одному заряді. Базова модель обладнана акумулятором, що дозволяє проїхати 400 км з однієї зарядки. Втім, конструкція має і недоліками — під час руху акумулятора вистачатиме заряджається.

Сонячні батареї, які розташували на даху дозволяють протягом дня додати заряду приблизно на 70 км ходу. Модель оснастили двигуном потужністю 134 кінських сил, що дозволяє розганятися до сотні за 5,5 секунд. "З технологією Aptera Never Charge ви можете більше не турбуватися про підзарядку авто — просто вирушайте куди і коли хочете", — запевнив співзасновник Aptera Кріс Ентоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини