Головна Новини Світ Решта світу Затор у Суецькому каналі: світова торгівля втрачає 400 млн доларів на годину
commentss НОВИНИ Всі новини

Затор у Суецькому каналі: світова торгівля втрачає 400 млн доларів на годину

Фахівці прогнозують, що виправити проблему і відновити рух не вдасться раніше, ніж з наступного тижня

26 березня 2021, 14:44
Поділіться публікацією:

Затор, яка утворилася в Суецькому каналі, провокує збитки світової торгівлі, які налічують 400 млн доларів кожну годину. Через канал проходить близько 12% всіх глобальних поставок. Про це пише Forbes з посиланням на підрахунки судноплавної компанії Lloyd's List, передає РБК-Україна.

Затор у Суецькому каналі: світова торгівля втрачає 400 млн доларів на годину

Затор у Суецькому каналі - фото: morethanshipping.com

За даними джерела, контейнеровіз Ever Given, який сів на мілину в Суеці, перекрив шлях в каналі понад 230 судам. Фахівці прогнозують, що виправити проблему і знову запустити рух не вдасться раніше, ніж з наступного тижня. Відзначається, що день простою Ever Given збільшує затримки до нормальних вантажопотоку. За їх словами, можуть виникнути і нові проблеми з поставками.

Джерело повідомляє, що збій в режимі поставок вже відчули імпортери з США, а також пробка вплинула і на імпорт товару з Близького Сходу та Індії. Більш того, в Суецькому каналі також заблоковані і порожні контейнери — вони необхідні для експорту Китаю.

Нагадаємо, що експерти у галузі судноплавства вважають, що на звільнення 224000-тонного судна, яке заклинило в Суецькому каналі, заблокувавши один з найбільш завантажених водних шляхів в світі з вівторка, можуть знадобитися дні або навіть тижні. 400-метровий контейнеровоз Ever Given майже такої ж довжини, як Empire State Building, сів на мілину 23 березня через вітер і піщану бурю. Такі погодні умови погіршили видимість і навігацію, повідомило Управління Суецького каналу (SCA). SCA офіційно припинило рух по каналу, оскільки тривають спроби "розворушити" судно, що блокує один з найбільш завантажених торгових маршрутів в світі.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Марина

26 березня 2021, 20:40

судно называется EverGreen - так же как и компания, которой это судно принадлежит Ever Given - это опечатка новостного агенства reuters, которую все "в тупую" копируют...


Новини