Головна Новини Світ Росія Абсурдний закон в Росії. Путін хоче втримати громадян у своїй країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Абсурдний закон в Росії. Путін хоче втримати громадян у своїй країні

Російський депутат подав правки до закону, щоб посилити контроль над виїздом громадян РФ за кордон.

24 січня 2023, 14:03 comments1066
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кремль намагається втримати російських громадян в країні та ускладнює їх виїзд за кордон. Очікується, що незабаром уряд прийме правки до закону "Про дорожню діяльність і автомобільні дороги в РФ" і таким чином зможе контролювати перетин кордону. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Абсурдний закон в Росії. Путін хоче втримати громадян у своїй країні

Новий закон Росії ускладнює виїзд з країни. Фото з відкритих джерел

Депутат РФ Євген Москвічев вніс до Держдуми поправки до закону "Про дороги і дорожню діяльність в Росії". За цими змінами, росіяни повинні попередньо бронювати дату і час перетину кордону наземним транспортом.

Якщо правки буде ухвалено, вони почнуть діяти з  1 березня до, як мінімум 2024 року. Наразі Кремль вирішує, який список документів необхідно буде подавати росіянам для здійснення такої процедури. Передбачають, що виїзд можна буде оформити через російську державну систему.

Контроль над виїздом своїх громадян може бути використаний для утримання росіян в країні. З моменту оголошення Путіним мобілізації в Росії 21 вересня 2022 року країну залишило понад 1 млн осіб. Більшість громадян РФ перетнули сухопутні кордони з Казахстаном, Грузією Фінляндією та Грузією. Казахстан та Грузія, заявляють, що їх  кордон перетнули 700 тис. та 400 тис. російських громадян відповідно.

Очікується, що Путін оголосить другу хвилю мобілізації найближчим часом, а нещодавно у Кремлі підтвердили, що указ про мобілізацію досі чинний.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Російські Федерації мобілізують наркозалежних та відправляють на український фронт.

Також "Коментарі" писали про те, що в армію РФ намагаються мобілізувати людей з інвалідністю на тимчасово окупованих територіях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини