Головна Новини Світ Росія Американський співробітник розвідки отримав російське громадянства. Він щасливий і вдячний РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Американський співробітник розвідки отримав російське громадянства. Він щасливий і вдячний РФ

Співробітник розвідки США, який оприлюднив секретну інформацію у 2013 році втік до Росії, де знаходиться досі. Тепер Едвард Сноуден змінив громадянство.

2 грудня 2022, 21:30 comments1203
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній співробітник американської розвідки Едвард Сноуден склав присягу на вірність Російській Федерації та отримав паспорт цієї країни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на американське видання The Guardian.

Американський співробітник розвідки отримав російське громадянства. Він щасливий і вдячний РФ

Американець отримав громадянство Росії. Фото: з відкритих джерел

Згідно з указом, який підписав Володимир Путін у вересні, 39-річний Сноуден отримав російське громадянство. Адвокат колишнього американця Анатолій Кучерена 2 грудня запевнив, що Сноуден склав присягу.

"Він, звичайно, щасливий і вдячний Російській Федерації за своє громадянство — тепер він повноправний громадянин Росії. І головне, за російською конституцією він не може бути відданий іноземній державі", — сказав адвокат Сноудена Кучерена.

Таким чином колишній співробітник розвідки зможе уникнути екстрадиції до США, адже він тепер громадянин Росії. Видання The Guardian заявляє, що таке рішення Сноуден прийняв у вкрай несприятливий момент, адже через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, РФ постійно перебуває під міжнародною ізоляцією, яка все більш посилюється.

Окрім того, в Росії проводять мобілізацію серед чоловіків з російським паспортом та відправляють їх на війну проти України.

Дружина Сноудена ймовірно Ліндсі Міллз, також подає документи на отримання паспорта. Де мешкає сім’я Сноудена наразі не відомо, але в них є двоє синів, що народились вже в Росії.

Нагадаймо, що Едвард Сноуден втік з США до Росії в 2013 році, після того, як оприлюднив секретні матеріали.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що британські аналітики розкрили план Росії по захопленню України.

Також "Коментарі" писали про російську пропагандистку, яка заявила, що всі росіяни будуть винні, якщо Росія програє війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини