Головна Новини Світ Росія Атака на унікальний розвідувальний корабель Росії: у Кремлі розповіли свою версію
commentss НОВИНИ Всі новини

Атака на унікальний розвідувальний корабель Росії: у Кремлі розповіли свою версію

Російський розвідувальний корабель "Іван Хурс" входить до складу Чорноморського флоту Росії.

24 травня 2023, 19:15
Поділіться публікацією:

24 травня, вранці, розвідувальний корабель росіян "Іван Хурс" нібито атакували катерами та дронами. Він знаходився в акваторії Чорного моря. Про це заявив  представник Міноборони Росії Ігор Конашенков, повідомляє  "ТАСС".

Атака на унікальний розвідувальний корабель Росії: у Кремлі розповіли свою версію

Російський корабель "Іван Хурс" (фото з відкритих джерел)

"Сьогодні о 5 годині 30 хвилин Збройними силами України здійснено безуспішну спробу атакувати трьома безпілотними швидкохідними катерами корабель "Іван Хурс" Чорноморського флоту", — заявив  він.

За його словами, корабель Росії нібито охороняв газові трубопроводи "Турецький потік" та "Блакитний потік".  Речник оборонного відомства похвалився, що всі безпілотні катери було знищено.

Окрім цього, російське Міноборони навіть опублікувало відео, де нібито видно  знищення "українського катера". Але в  російському ролику видно лише одне судно, хоча відомство заявляє про три.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у соцмережах повідомляють про атаку на унікальний розвідкорабель РФ. В соцмережах з'явилася інформація про атаку дронами першого розвідувального російського корабля "Іван Хурс". Як пишуть у соцмережах, корабель був атакований морськими дронами після проходження протоки Босфор близько 5:30 ранку. Стверджується, що морякам нібито вдалося відбити атаку і судно жодних пошкоджень не зазнало.

 Відомо, що Іван Хурс" — перше серійне розвідувальне судно зв'язку РФ. За допомогою нього можна вести радіорозвідку та радіоелектронну боротьбу. І, як пишуть російські джерела, навіть стежити за компонентами американської системи ПРО. Він входить до складу Чорноморського флоту Росії та був спущений на воду у травні 2017 року. При цьому в Міноборони засекретили дані про склад бортового радіотехнічного озброєння.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини