Головна Новини Світ Росія Атака ЗСУ призвела до зупинки половини потужностей Московського НПЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Атака ЗСУ призвела до зупинки половини потужностей Московського НПЗ

Московський нафтопереробний завод призупинив роботу через пожежу після падіння дрона

3 вересня 2024, 13:57
Поділіться публікацією:

У Москві на нафтопереробному заводі сталася пожежа через падіння дрона, яке призвело до зупинки виробництва на одній з основних установок — Євро+. Це може вплинути на постачання палива. Мер Сергій Собянін і місцева влада вже підтвердили цей інцидент. Про це зазначає Reuters.

Атака ЗСУ призвела до зупинки половини потужностей Московського НПЗ

Зупинка нафтопереробного заводу в Москві

1 вересня на Московському нафтопереробному заводі сталася важлива подія. Установка Євро+, яка запустилася у 2020 році і виробляла близько половини продукції заводу, була зупинена через пожежу. Пожежа почалася після того, як на територію заводу впав дрон.

Мер Москви, Сергій Собянін, повідомив, що дрон спричинив серйозні пошкодження технічного обладнання, що призвело до зупинки виробництва. В результаті, робота установки була негайно призупинена для оцінки збитків і планування ремонтних робіт.

Ремонт може тривати від п'яти до шести днів, під час якого буде відновлено пошкоджене обладнання і проведено перевірки на безпеку. Зупинка виробництва може вплинути на ціни на паливо і спровокувати дефіцит певних видів палива на місцевому ринку.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Міністерство оборони Росії повідомило про рекордну кількість  безпілотників, які вдалось збити під час масованої атаки по РФ в ніч на 1 вересня. За даними російського міністерства, атака відбувалась одразу у 15 областях Росії.

Як повідомляв портал "Коментарі", 1 вересня після атаки дронів у Росії загорілось дві ГРЕС — одна у Московській оласті, а інші в Тверській. Також про пожежі повідомлялось на московському НПЗ та інших об'єктах РФ. ГРЕС – це російська абревіатура на позначення "державної районної електростанції", мається на увазі промисловий, а не адміністративний район, що фактично вказує на конденсаційну електростанцію великої потужності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини