Головна Новини Світ Росія Атомна енергетика Росії і Білорусі ризикують потрапити під санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

Атомна енергетика Росії і Білорусі ризикують потрапити під санкції

Запровадити обмеження щодо атомного сектора в рамках нових санкцій проти Росії та Білорусі закликають Європейський Союз Польща та Литва

13 січня 2023, 18:39
Поділіться публікацією:

Черговий пакет санкцій щодо країни-агресорки та її поплічника – Білорусі, готують до прийняття, ймовірно уже наступного місяця, пишуть "Коментарі" за інформацією оприлюдненою в низці ЗМІ.

Атомна енергетика Росії і Білорусі ризикують потрапити під санкції

закликають ЄС до санкцій проти атомного сектора Росії

Польща та Литва запропонують Євросоюзу запровадити десятий пакет санкцій проти РФ. Пропозиції включатимуть санкції проти російської атомної та алмазної галузей, банків та ЗМІ.

"Отримати необхідну одностайність в ЄС для запровадження нових санкцій стає все важче і важче. З усім тим, ми запропонуємо новий амбітний пакет", — сказав високопоставлений дипломат.

Україна вже закликала ЄС включити російську державну ядерну енергетичну компанію "Росатом" до наступного пакета санкцій, що поки що блокується, зокрема, Угорщиною. Очікується, що десятий пакет санкцій ЄС буде готовий до річниці вторгнення 24 лютого.

Планується, що дипломати з-поміж іншого й запропонують блоку заборонити більше російських пропагандистських ЗМІ та відключити більше російських банків від глобальної системи обміну повідомленнями SWIFT.

Як писали "Коментарі" раніше, 5 грудня Європейський Союз майже припинив імпорт сирої нафти з країни морем. Таким чином, Росія втратила свій головний експортний ринок. Водночас країни ЄС об’єдналися з індустріально розвиненими країнами Великої сімки, встановивши ще й обмеження на ціни постачання з Росії. Будь-хто, хто бажає отримати доступ до західних послуг — зокрема стандартного галузевого страхування, а також низки інших речей — може це зробити лише за умови, що він заплатить не вище 60 доларів за барель.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини