Головна Новини Світ Росія Багато знає його таємниць: головного лікаря Путіна арештували під час спроби втекти з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Багато знає його таємниць: головного лікаря Путіна арештували під час спроби втекти з РФ

Трухін був заарештований контррозвідувальною службою ФСБ

10 вересня 2023, 21:20
Поділіться публікацією:

 Провідний російський медичний працівник, що був поінформований про  всі "таємниці здоров'я"   господаря Кремля Володимира Путіна, був арештований представниками російської спецслужби.   Його затримували "при спробі до втечі". 

Багато знає його таємниць: головного лікаря Путіна арештували під час спроби втекти з РФ

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Як інформує The Sun, 59-річний Віктор Трухін  до цього 11 років працював на посаді керівника Санкт-Петербурзького науково-дослідного інституту вакцин та сироваток. Посадовець зник за шість днів  після свого  звільнення з  посади директора  провідного державного  інституту, йому інкримінували звинувачення в шахрайстві.

Як  написано в публікації, Трухін  був інформований  про  нові дослідження та розробки в області вакцин, сироваток та бактеріальних препаратів в РФ. Повідомляють, що  медика було заарештовано  співробітниками контррозвідувальної служби ФСБ Путіна опісля спроби втекти за кордон  з території  Білорусі.

Інститут, що очолював  росіянин, входить до  ФМБА — це  російський державний  орган, покликаний  забезпечити радіаційну, хімічну та біологічну безпеку  в країні.

 Кримінальну справу проти  російського посадовця було  порушено, як стало відомо, що  він має наміри полишити Росію і може розказати багато цікавої інформації  про розробку російських  вакцин та сироватки.  Віктор  Трухін мав нікарагуанський паспорт.

Як написано в статті, справа, що порушили  проти  опального директора, має зв'язок з ймовірною  проплатою  в розмірі 4,75 мільйона фунтів стерлінгів  на рахунок південноамериканського  інституту біотехнології.

Російські ЗМІ  інформують, що  росіянина  утримують в СІЗО за іншим звинуваченням -  це розкрадання майже  5000 фунтів стерлінгів.

Ця наукова  установа  є одною з головних, розробляючи   ліки для подолання коронавірусу, гепатиту та захворювань, що передаються статевим шляхом, вона є   провідною в експорті російських вакцин та заключає  секретні контракти.

Серед найбільших клієнтів інституту – компанія  близького друга Путіна Сергія Чемезова, колишнього колеги по КДБ, мільярдера та глави Ростеха,  це — державний високотехнологічний оборонний конгломерат.

Донька Трухіна побачила його в  російській столиці 3 вересня. Трихін  адресував прощальний лист колективу  інституту,  замітивши на рахунок свого звільнення: "Це рішення, на жаль, було не моїм".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що російського генерала, який відповідав за ППО Москви, арештували

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини