Головна Новини Світ Росія Новий заколот в РФ: Буданов зробив інтригуючу заяву про те, хто його може очолити
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий заколот в РФ: Буданов зробив інтригуючу заяву про те, хто його може очолити

Глава ГУР Міноборони зазначив, що для заколоту в РФ потрібен лідер на місці, один із них знаходиться в Україні.

7 серпня 2024, 12:36 comments4081
Поділіться публікацією:

Для повторного військового заколоту у Росії потрібен лідер дома. Один із них зараз перебуває в Україні, але набуває здібностей. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час виступу перед випускниками KSE зробив керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов, пише "Forbes".

Новий заколот в РФ: Буданов зробив інтригуючу заяву про те, хто його може очолити

Кирило Буданов. Фото: з відкритих джерел

Глава ГУР Міноборони зазначив, що Україна знала про підготовку заколоту приватною військовою компанією (ПВК) "Вагнера" ще за півроку. Втім, сьогодні ж пориви до цього сценарію в Росії не спостерігаються.

"Якщо говорити про умовні заколоти етнічних груп, для цього потрібен лідер на місці. Є хороший лідер, він знаходиться у нас, але набуває здібностей. Тоді можна про щось говорити. Само собою нічого ніколи не відбувається, бунт вагнерівців готувався дуже заздалегідь" , — додав він.

За словами керівника ГУР, колишній голова ПВК "Вагнера" Євген Пригожин був складною особистістю та ультрапатріотом. Під час заколоту останній планував зайти до Кремля і в думках йшов насправді рятувати Росію.

"Але йому пояснили: якщо зайдеш, тут ніхто тебе не зможе "взути". Але цим ти одразу не врятуєш Росію, а розірвеш її. Бо одномоментно ти будеш у Кремлі, а номінальне керівництво держави — десь в іншому місці. І ти вже не зʼєднаєш цю любов. І він зупинився, прислухався до Лукашенка (Олександр Лукашенко, — ред.), це він йому говорив", — пояснив Буданов.

У червні 2023 року, як і згадувалося вище, засновник ПВК "Вагнера" Пригожин заявив, що російська регулярна армія нібито вдарила по тилових таборах найманців. Тому він вимагав відставки тодішнього голови Міністерства оборони Сергія Шойгу. Зокрема, почав наступ у бік Москви.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Буданов назвав два варіанти у війні: українцям треба обрати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини