Головна Новини Світ Росія Це єдиний шанс: російський олігарх Дериписка пропонує просити гроші для Росії в Африці
commentss НОВИНИ Всі новини

Це єдиний шанс: російський олігарх Дериписка пропонує просити гроші для Росії в Африці

Підсанкційний олігарх назвав єдиний шанс Росії вийти з технологічної відсталості.

14 вересня 2023, 12:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський олігарх Олег Дерипаска вважає, що Росія має залучити інвестиції з Китаю, Індії та Африки, щоб збільшити свій ВВП, а також розв'язати проблему з технологічною відсталістю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на РБК.

Це єдиний шанс: російський олігарх Дериписка пропонує просити гроші для Росії в Африці

Російський олігарх Олег Дерипаска. Фото з відкритих джерел

Дерипаска, який перебуває під санкціями ЄС та США наполягає на необхідності залучати гроші від "дружніх" до Російської Федерації країн. Таким чином російський олігарх прогнозує, що  ВВП Росії виросте втричі.

Олег Дерипаска наголосив, що російському бізнесу складно інвестувати в російські проєкти через високі кредити, які встановив Центрбанк РФ. Тому альтернативою будуть інвестиції з-за кордону, які зможуть допомогти Росії подолати технологічну відсталість.

"Для нас єдиний шанс — це залучити сюди інвесторів — китайських, індійських, індонезійських із тієї ж Африки", — говорить Дерипаска.

Олігарх стверджує, що Росія має "глобальний шанс". Свою позицію Дерипаска пояснює, що Африка має близько мільярда населення та збільшується у демографічному плані, тому їх ринок є привабливим для росіян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністра оборони РФ Сергія Шойгу запитали, чи переможе Росія у війні проти України. Несподівана реакція Шойгу завірусилась в інтернеті, а російські ресурси почали видаляти відео з міністром.

Також "Коментарі" писали про очільника Міністерства закордонних справ РФ Сергія Лаврова, який заявив, що Росію обдурили Сполучені Штати. Тому Москва змінила свою позицію щодо Північної Кореї та не підтримала резолюцію США в ООН на заборону для КНДР.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини