Головна Новини Світ Росія "Це кінець цілої епохи": Росії пророкують незворотній занепад
commentss НОВИНИ Всі новини

"Це кінець цілої епохи": Росії пророкують незворотній занепад

У Росії нема шансів вирватися із поступового занепаду

21 липня 2024, 00:30 comments1039
Поділіться публікацією:

Співзасновник компанії "Яндекс" Аркадій Волож заявив, що війна з Україною стала кінцем епохи розвитку Росії.

"Це кінець цілої епохи": Росії пророкують незворотній занепад

РФ більше не зможе розвиватися. Фото з відкритих джерел

За словами співзасновника "Яндекса", вторгнення в Україну перекреслило можливості для розвитку РФ.

"Моя позиція ніколи не змінювалася. Я завжди був переконаний, що цю війну не можна було починати. Це варварство. Україна платить страшну ціну. Це також знаменує кінець цілої епохи в Росії. У країни була можливість піти іншим шляхом. Ми всі були частиною цієї спроби побудувати іншу, кращу і сучасну Росію", — зазначив Аркадій Волож.

Бізнесмен заявив, що жаліє, що пішов на компроміси з Кремлем в частині цензури та не закрив "Яндекс. Новости" у 2017 році.

"Хоча ми бачили, як хороші речі зникають, ми вважали, що все ще є шанс змінити цю динаміку. Але чим успішнішим ставав "Яндекс", тим більше він потрапляв під пильну увагу влади. Ми чинили опір, поки могли. Але настав момент, коли опір став марним. Навіть великі досягнення можуть бути використані не за призначенням", — сказав він.

Аркадій Волож розповів, що оперативний контроль над "Яндексом" було остаточно втрачено після початку вторгнення РФ в Україну, а тому єдине, що можна було зробити, — продати бізнес якомога швидше.

Волож також розповів, чому не засудив війну публічно у перші дні вторгнення. Він сказав, що не хотів наражати на небезпеку співробітників, які перебували в Росії та збиралися емігрувати. А тому він оприлюднив свою позицію лише в серпні 2023 року.

"Якби я одразу сказав те, що дійсно думав, ми б зараз перебували в іншій ситуації. Ймовірно, ми б сьогодні тут не сиділи", — додав Аркадій Волож.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини