Головна Новини Світ Росія Це мала бути демонстрація російської сили: правда виявилася зовсім іншою
commentss НОВИНИ Всі новини

Це мала бути демонстрація російської сили: правда виявилася зовсім іншою

Одним з найбільших здобутків України на війні проти Росії стало знищення російських кораблів. Росія на параді військово-морського флоту підтвердила вдалі дії України.

29 липня 2024, 16:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

28 липня російські військові кораблі взяли участь у параді до Дня ВМФ. Масштабний парад, за яким у Санкт-Петербурзі спостерігав російський диктатор Володимир Путін, мав стати демонстрацією сили Росії у морях та океанах. Однак, російський парад лише підтвердив втрати Кремля у Чорному морі.

Це мала бути демонстрація російської сили: правда виявилася зовсім іншою

Російський диктатор Володимир Путін на параді ВМФ РФ. Фото з відкритих джерел

На перший погляд, святкування Дня ВМФ РФ відбувалось масштабно та грандіозно – паради проводились на різних морських базах, які розташовуються у Балтійському, Середземному морях та у Тихому океані. Однак BBC вказує, що насправді кількість кораблів, які взяли участь у святкуваннях удвічі менша, ніж у 2021 році, тобто до початку повномасштабного вторгнення. 

Цього року Кремль показав лише 25 кораблів свого військово-морського флоту. Крім того, на головному морському параді до дня ВМФ було лише два кораблі Чорноморського флоту РФ. Один з них — фрегат "Адмірал Григорович", тоді як інший корвет "Меркурій", який з 2024 року був переведений на російську військову базу у Сирії.

На параді військово-морських сил РФ не з’явився жоден корабель, який за даними українських джерел був пошкоджений або потоплений у Чорному морі. Таким чином, Україна не переоцінює свої здобутки в Чорному морі та завдає мільйонних втрат Кремлю. З початку повномасштабного вторгнення Росія втратила щонайменше 20 кораблів та суден Чорноморського флоту.

Зазначимо, що крім російських кораблів на параді з’явились судна з інших країн, зокрема Індії, Алжиру та Китаю. Таким чином, це підтверджує, що ці країни намагаються підтримувати тісні військові відносини з Росією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про речника ВМС України Дмитра Плетенчука, який заявив, що Росія вивела усі свої військові кораблі з Азовського моря.

Також "Коментарі" писали про генсека НАТО Єнса Столтенберга, який назвав знищення російських кораблів у Чорному морі великим успіхом України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини