Головна Новини Світ Росія Це може поховати путінський режим: які настрої панують у російських елітах
commentss НОВИНИ Всі новини

Це може поховати путінський режим: які настрої панують у російських елітах

Путін пішов проти взятих він зобов'язань, що вселило в еліти РФ невпевненість

10 червня 2024, 17:12 comments1599
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин мертвий, але його бунт, а згодом швидка загибель показали всьому світу фундаментальну слабкість режиму російського диктатора Путіна. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Times.

Це може поховати путінський режим: які настрої панують у російських елітах

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Шанси на те, що після свого заколоту Пригожин проживе довге та щасливе життя були невеликі. Однак він уклав угоду з Путіним, отримав амністію, і, здавалося, виконував усі необхідні вказівки.

Однак, як зазначають автори матеріалу, "навіть, якщо метою заколоту Пригожина було змусити Путіна звільнити Шойгу, навіть якщо він і не думав брати владу в свої руки, його заколот був викликом Путіну та Кремлю. Поки він жив після цього, примара революції переслідувала Росію. ".

Отже, хоча Путін і заперечував свою причетність до авіакатастрофи літака Пригожина, проте, пише Times, майже напевно це була одна з багатьох його страт. При цьому, хоча правитель РФ нейтралізував безпосередню загрозу, проте інцидент із Пригожиним вселив у російську еліту невпевненість у Путіні та показав світові фундаментальну слабкість путінського правління, зазначає видання.

"Путін може порушувати свої слова зі сторонніми людьми, навіть безтурботно ігнорувати міжнародне право, але авіакатастрофа стала першим випадком, коли він явно пішов проти взятих на себе зобов'язань. Еліта, зрозуміло, підкорилася. Зрештою, на їхню думку, старий просто вбив". Але відчуття того, що Путін вже не той Путін колишніх років, майстерно керуючий системою, було повсюдним — і, можливо, ще не раз переслідуватиме його", — пише видання.

Автори статті наголошую, ватажок ПВК "Вагнер" Пригожин ще може увійти в історію як "людина, яка штовхнула камінчик, який у результаті став каменепадом, який поховав путінський режим".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у РФ знову пригрозили ударами по країнах НАТО: хто вже під прицілом.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини