Головна Новини Світ Росія Церква у Росії звільнила священика, який відмовився молитися за перемогу над Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Церква у Росії звільнила священика, який відмовився молитися за перемогу над Україною

Протоієрей пояснив свою відмову тим, що не може молитися за перемогу у війні, яку він вважає братовбивчою.

4 липня 2024, 16:30
Поділіться публікацією:

У Росії у Новосибірській області звільнили протоієрея Вадима Пермінова після відмови читати молитву за перемогу Росії над Україною. Повідомляється, що рішення про звільнення було ухвалено після того, як він публічно відмовився від читання молитви за "Святу Русь" напередодні Великодня.

Церква у Росії звільнила священика, який відмовився молитися за перемогу над Україною

У РФ звільнили священика за відмову молитися за перемогу над Україною

За інформацією УНІАН, Пермінов, діючи відповідно до своїх релігійних переконань та сумління, заявив, що молитися за перемогу у війні, яку він вважає братовбивчою, суперечить його вірі. Свою позицію він оформив у вигляді офіційного листа, адресованого Новосибірській митрополії та особисто патріарху, заявивши, що не може виконувати молитву, яка порушує його релігійні принципи.

"Керуючись Писанням, перед яким я склав присягу, і своєю совістю, вважаю для себе неприйнятним молитися за перемогу в братовбивчій війні між православними християнами", — написав протоієрей.

У відповідь на його дії Каїнська єпархія провела збори, на яких, незважаючи на відсутність Пермінова за станом здоров'я, було ухвалено рішення про звільнення протоієрея, заборону на служіння, викладання та носіння церковних символів, включаючи Хрест.

Сам протоієрей коментує ситуацію з філософським спокоєм: "Мені сумно і легко; сум моя світла". Він продовжує відвідувати інші парафії і отримує підтримку від частини громади, яка вважає його дії виразом сміливості та відданості своїм переконанням.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Росії, військовий суд виніс вирок трьом синам священика з Липецька, Ігоря Ащеулова, за спробу виїхати в Україну і приєднатися до легіону "Свобода Росії", який заборонено в країні. Старший брат, 24-річний Іван, отримав 17,5 роки ув'язнення, а його молодші брати, Олексій та Тимофій, по 17 років кожен.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини