Частина російського Бєлгорода лишилася без світла: що сталося

У Бєлгороді загорілася підстанція

19 жовтня у російському Бєлгороді знову трапилася надзвичайна ситуацію. На одній із підстанцій - "Південній" сталася пожежа. Через інцидент деякі житлові будинки лишилися без світла. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на інформацію губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова в Telegram.

За словами чиновника, через "перенапруження" відбулося відключення трансформатора на підстанції. Відтак, жителі двох вулиць лишилися без світла. Аварійні бригади вже працюють на місці аварії.

Але у в місцевих Telegram-каналах пишуть, що пожежа пов'язана з "аварією техногенного характеру". А очевидці викладають у мережу відео з місця події, де видно масштаб пожежі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Бєлгороді ракета влучила у ТЕЦ. У російському Бєлгороді внаслідок обстрілу спалахнула підстанція. Відповідні відео у п'ятницю, 14 жовтня, у соціальних мережах опублікували місцеві жителі. За їхніми словами, внаслідок пожежі в частині міста зникла електроенергія. У деяких районах продовжують чути вибухи. Імовірно, працює система ППО. Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков заявив, що внаслідок обстрілу спалахнула підстанція 110 кВт. За його словами, орієнтовний час перемикання на резервне джерело електроенергії становитиме до чотирьох годин. Водночас із водопостачанням у споживачів проблем не виникло, оскільки насоси перейшли на альтернативні лінії живлення. Про те, чия ракета влучила у підстанцію, Гладков не сказав.

Також "Коментарі" писали про те, що в Бєлгороді російська ракета потрапила у житловий будинок. Російське прикордонне місто Бєлгород постійно випускає ракети по українських населених пунктах. 13 жовтня відбувся черговий запуск ракети, але він виявився невдалим і снаряд потрапив у житловий будинок. Про це повідомляють російські ЗМІ та соцмережі громадян РФ.