Через провал війни в Україні Путін ізолювався не лише від Заходу, а й від своїх еліт, – WP

Російські еліти незадоволені ходом війни в Україні, але Путін не може запропонувати їм жодного прийнятного виходу

Після 10 місяців повномасштабної війни проти України президент РФ Володимир Путін підійшов до 23-ї річниці свого правління у максимальній зовнішній та внутрішній ізоляції за всі ці роки. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Washington Post.

Видання зазначає, що напад на Україну зруйнував економічні зв'язки Росії із Заходом, які вишиковувалися десятиліттями. Країна перетворилася на міжнародного ізгоя, а сам Путін значно віддалився від російських еліт.

За словами співрозмовників видання з навколокремлівських кіл, сьогодні Путін "відчуває втрату своїх друзів". Російські еліти розкололися – одні хочуть припинення війни, інші вважають за потрібне посилити ескалацію. Але й ті, й інші незадоволені поточною тактикою Росії у війні.

"Це фігура (Ред. – Путін), яка в очах еліти здається нездатною давати відповіді на запитання. Еліта не знає, у що вірити, і боїться думати про завтрашній день", – зазначила старший науковий співробітник Фонду Карнегі за міжнародний світ Тетяна Станова. .

Зазначимо, повномасштабне вторгнення РФ до України відбулося 24 лютого 2022 року. Воно здійснювалося відразу за декількома напрямками – на Донбас, Одесу, Запоріжжя, Харків, Суми, Чернігів та Київ. Аналітики вважають, що план полягав у швидкому та повному захопленні всієї країни. Але у результаті він повністю провалився.

Читайте також на порталі "Коментарі" - глава Міноборони Італії розповів, у якому разі Росія застосує ядерну зброю.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Китай готовий бути глобальним партнером Росії: Сі Цзіньпін зробив заяву.