Головна Новини Світ Росія Черговий нафтопереробний завод РФ у вогні: де був «приліт» дронів
commentss НОВИНИ Всі новини

Черговий нафтопереробний завод РФ у вогні: де був «приліт» дронів

У Рязані безпілотники атакували черговий НПЗ, почалася серйозна пожежа

13 березня 2024, 07:17 comments5864
Поділіться публікацією:

Вранці 13 березня в російській Рязані пролунало три вибухи. Згодом у мережі з'явилося відео пожежі на місцевому нафтопереробному заводі. Як передає портал "Коментарі", про це пише низка російських пропагандистських Telegram-каналів.

Черговий нафтопереробний завод РФ у вогні: де був «приліт» дронів

У Рязані безпілотники атакували черговий НПЗ. Фото: із відкритих джерел

Площа пожежі на рязанському нафтозаводі – 100 кв.

За словами джерел Baza, спалахнула установка блоку теплообмінника. На місце виїхали пожежники.

Російська влада традиційно утримується від коментарів щодо ситуації. От тільки місцевим жителям було зовсім неспокійно. Після вибухів та пожежі на нафтопереробному заводі місцеві жителі помітили нові безпілотники над Рязанню.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що на нафтопереробному заводі (НПЗ) "Лукойлу" в Нижегородській області РФ зупинено найбільшу первинну установку з переробки нафти. Установку зупинили після пожежі через атаку безпілотника. За інформацією джерел Reuters, на НПЗ внаслідок атаки БПЛА пошкоджено встановлення АВТ-6, що забезпечує понад 50% виробництва НПЗ. Відомо, що завод переробляє близько 15,8 млн. тонн російської нафти на рік, або 5,8% від загального обсягу переробки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен повідомила, що її країна вже передає безпілотники Україні для протистояння у боротьбі з російською агресією, але незабаром їх буде ще більше.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким у структурі ЗСУ буде створено новий вид військ – Сили безпілотних систем. Як оцінюєте це рішення? Яка роль безпілотників у сучасній війні? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини