Головна Новини Світ Росія Чи допоможе Путіну у війні з Україною загальна мобілізація росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи допоможе Путіну у війні з Україною загальна мобілізація росіян

Оголошення мобілізації в росії лише поглибить кризу в її суспільстві

2 травня 2022, 01:11
Поділіться публікацією:

Дев'яте травня, сакральна для російського диктатора дата, наступить за вісім діб, а російські окупанти, застосовуючи всю зброю, що в  них є, навіть заборонену міжнародним правом, продовжують бомбардувати населені пункти України. В Донецькій та Луганській областях їм не вдається прорвати оборону ЗСУ.

Чи допоможе Путіну у війні з Україною загальна мобілізація росіян

Фото ілюстративне / Pixabay

Іноземні ЗМІ пишуть, що Путін може оголосити загальну мобілізацію в країні, а прокремлівські пропагандисти готують "мізки" споживачів до більш радикальних дій армії рф. Тоді як в прикордонних з Україною областях час від часу трапляються інциденти на військових та інфраструктурних об'єктах.

Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков висловив свою точку зору в прямому ефірі Україна 24. За його словами, любов Путіна до сакральних дат може таїти нове випробування для українців.

В той же час Вікторія Нуланд та Борис Джонсон висловилися про те, що завдадуть удару рф у відповідь, якщо та наважиться застосувати ядерну зброю. Аваков вважає, що західні спецслужби знають фізичне розташування Путіна та мають тотальну зброю навіть для бункерів.

Є версії, що Путін може оголосити загальну мобілізацію в росії, але це може викликати кризу всередині країни і в суспільстві. росіяни не готові воювати, хоча їх й багато. Наприклад, "армію" "ЛДНР" окупанти знарядили касками часів Другої Світової та старими списаними бронежилетами, говорить екс-міністр. А за даними з його джерел, кількість вбитих "лднрівців" ніхто в штабах не рахує. Вбитих можна лише відслідкувати за кількістю заяв від родичів — приблизно 7,5 тисяч осіб.

Також він наголосив, що якщо й рф піде на такий крок, то Україна не залишиться наодинці, а мобілізує світ навколо себе.

Мобілізацію легко оголосити, але важко реалізувати — потрібно забезпечення, амуніція, техніка для піхоти. За словами експерта, співзасновника Аналітичної консалтингової агенції "Українська Фабрика Думки", Юрія Гаврилечка, ніяка економіка не зможе витримати мобілізацію більше 1-2% населення.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти розповіли, чи будуть оголошувати мобілізацію в Кремлі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини