Головна Новини Світ Росія Чи є в РФ прозріння від режиму: скільки росіян не підтримують окупантів в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є в РФ прозріння від режиму: скільки росіян не підтримують окупантів в Україні

Лише 16% росіян не підтримують російських окупантів в Україні.

10 жовтня 2024, 22:15
Поділіться публікацією:

Соціологічне дослідження, проведене Левада-центром, який у Росії внесли до списку "іноземних агентів", виявило, що 47% опитаних вважають, що війна, розв'язана Росією проти України, завдала більше шкоди, ніж користі. Водночас 60% респондентів назвали дії російських військ на полі бою "успішними", а рівень підтримки окупаційних сил залишається високим — 76%.

Чи є в РФ прозріння від режиму: скільки росіян не підтримують окупантів в Україні

Скільки росіян підтримують війну в Україні (фото з відкритих джерел)

Дослідження показало, що 28% респондентів бачать у війні "більше користі", тоді як 25% не визначилися зі своєю думкою. За останній рік кількість тих, хто вважає війну корисною, знизилася на 10% — з 38% до 28%.

Причини, чому війна принесла "більше шкоди"

Серед тих, хто вважає, що війна завдала більше шкоди, 52% вказують на загальне горе та страждання, 21% — на військові втрати, 18% — на погіршення економічної ситуації, 13% заявляють про загальне неприйняття війни, 7% відзначають погіршення стосунків із іншими країнами, і ще 7% говорять про загибель місцевого населення.

Зменшення віри в успіх російських військ

Опитування також засвідчило, що 60% респондентів вважають дії російських військ "успішними". Це менше, ніж у лютому, коли цей показник становив 70%.

Рівень підтримки окупаційних військ

Незважаючи на це, підтримка російських окупаційних військ залишається високою — 76% опитаних респондентів висловилися на підтримку дій загарбників, тоді як лише 16% виступили проти.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що росіяни нарешті згадали жах війниОперація української армії у Курській області стала головною подією для жителів Росії у серпні 2024 року. Соціологи ставили відкрите питання без підказок. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини