Головна Новини Світ Росія Чи готова Росія міняти Курську область на українські території: Лавров озвучив умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готова Росія міняти Курську область на українські території: Лавров озвучив умови

Росія не буде вести мирні переговори про обмін територіями, заявив Сергій Лавров.

1 вересня 2024, 09:45 comments4886
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається вести переговори з Україною про обмін Курської області на тимчасово окуповані українські території. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Чи готова Росія міняти Курську область на українські території: Лавров озвучив умови

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров розповів, що, ймовірно, Україна взяла під контроль частину Курської області, щоб здійснити обмін територіями. Лавров назвав таку можливість "простодушною і наївною". За його словами Росія не збирається йти на переговори про обмін територіями.

"Свою територію ми ні з ким не обговорюємо. Переговорів про свою територію не ведемо", — сказав Лавров. 

Крім того, очільник МЗС РФ заявив, що попри український контроль 100 населених пунктів у Курській області, Кремлю "говорити нема про що" з Україною. За словами Лаврова, Росія нібито готова до мирних переговорів для закінчення війни лише за умови ультиматуму Путіна – Україна має віддати Росії Донецьку, Луганську, Запорізьку, Херсонську області та Крим.

Нагадаємо, що 6 серпня українські сили прорвали російський кордон та увійшли у Курську область. Станом на 1 вересня українські війська взяли близько 100 населених пунктів РФ та понад 1000 кв. км територій Росії під свій контроль. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що речниця МЗС РФ Марія Захарова розповіла, чи відмовився Путін від свого ультиматуму щодо мирних переговорів з Україною для закінчення війни.

Також "Коментарі" писали про те, що постійний представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув на смерть очільника МЗС РФ Сергія Лаврова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини