Головна Новини Світ Росія Чи готовий Путін терпіти удари західною зброєю по РФ: про що говорить його заява
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готовий Путін терпіти удари західною зброєю по РФ: про що говорить його заява

Аналітики ISW звертають увагу, що Путін зробив несподівану заяву про "червоні лінії"

8 червня 2024, 09:40 comments2945
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін побічно вказав, що українські удари по російській території з використанням наданої Заходом зброї не перетинають передбачувану російську "червону лінію", яка б призвела до російської ядерної ескалації. Як передає портал "Коментарі", про це зазначають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Чи готовий Путін терпіти удари західною зброєю по РФ: про що говорить його заява

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Американські експерти звернули увагу, що під час виступу на Петербурзькому економічному форумі Володимир Путін заявив, що ядерна доктрина Росії передбачає застосування ядерної зброї лише у "виняткових випадках" загрози суверенітету та територіальній цілісності Росії.

Експерт зазначають, Володимир Путін заявив, що, на його думку, таких "виключних" випадків не було, тому "немає такої потреби" для Росії застосовувати ядерну зброю.

"Заява Путіна від 7 червня — значний риторичний розворот, враховуючи, що Путін та інші офіційні особи Кремля раніше загрожували застосуванням ядерної зброї у разі, якщо західні країни дозволять Україні завдати удару по російській території з використанням наданої Заходом зброї. Політика та дії Заходу та України перетинали передбачувані "червоні лінії" Росії кілька разів протягом усієї війни, не викликаючи значної реакції з боку Росії, що вказує на те, що багато "червоних ліній" Росії, швидше за все, є інформаційними операціями, покликаними підштовхнути Захід до самообмеження", — зазначають американські аналітики.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден вибачився перед президентом України Володимиром Зеленським за багатомісячну затримку у постачанні військової допомоги для України.

Відповідну заяву Джо Байден зробив під час переговорів із Володимиром Зеленським у Парижі 7 червня. Обидва президенти прибули до Франції, щоб взяти участь у заходах, присвячених 80-річчю висадки союзних військ у Нормандії. Ця подія також одержала назву День Д.

Байден сказав Зеленському, що вибачається перед українським народом за той період, коли військова допомога не надходила.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини