Головна Новини Світ Росія Чи готує Путін указ про мобілізацію: Пєсков дав відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готує Путін указ про мобілізацію: Пєсков дав відповідь

Дмитро Пєсков запевняє, що в армії РФ нібито вистачає контрактників, набір триває

25 травня 2024, 11:37
Поділіться публікацією:

У Кремлі запевняють, що російське керівництво сьогодні навіть у думках не має того, щоб офіційно оголошувати нову хвилю мобілізації. Нібито в цьому немає потреби, тому що в Росії продовжується набір контрактників на добровільній основі і кількість охочих вступити до лав російської армії тільки зростає. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

Чи готує Путін указ про мобілізацію: Пєсков дав відповідь

Дмитро Пєсков. Фото: з відкритих джерел

Головний рупор Кремля зазначив, що в Росії досить активно триває і продовжується набір добровольців-контрактників на щоденній основі. Саме тому Путін вважає, що потреб у проведенні мобілізації немає.

Зазначимо, за інформацією Bloomberg, путінський режим готується набрати більше солдатів-контрактників, прагнучи уникнути принаймні на даний момент ще однієї хвилі масової мобілізації, яка може підірвати народну підтримку війни з Україною.

ЗМІ, посилаючись на три анонімні джерела, зазначає, що Кремль прагне не повторити мобілізацію вересня 2022 року, яка підірвала громадську довіру і спровокувала втечу майже мільйона жителів Росії.

Росія має докладні плани щодо збільшення своїх збройних сил до 1,5 мільйона осіб з нинішніх 1,15 мільйона, з яких 650 тисяч мають бойовий досвід в Україні, заявив у грудні вже колишній військовий міністр Сергій Шойгу. У січні президент України Володимир Зеленський заявив, що чисельність київських сил становить трохи менше ніж 900 тисяч осіб.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи дійсно падає темп наступу РФ в Україні: у Генштабі Естонії зробили заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини