Головна Новини Світ Росія Чи хочуть росіяни війни зі США: соцопитування показало шокуючі результати
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи хочуть росіяни війни зі США: соцопитування показало шокуючі результати

Більшість росіян вірять, що РФ зможе перемогти США

14 червня 2024, 23:05
Поділіться публікацією:

57% громадян Росії допускають можливість початку нової світової війни.

Чи хочуть росіяни війни зі США: соцопитування показало шокуючі результати

Росіяни готуються до війни зі Штатами. Фото з відкритих джерел

Як показало опитування дослідницької групи Russian Field, головним противником РФ в потенційному глобальному конфлікті 71% росіян назвав США. До списку противників також потрапили Велика Британія (40%), Франція (39%), Німеччина, Польща та країни Балтії. Україну як противника бачать лише 12% росіян.

Згідно з результатами опитування, основними союзниками Росії у світовій війні опитані назвали Китай (58%), Білорусь (48%), Іран (21%) та КНДР (20%).

Повідомляється, що у перемозі РФ або коаліції за участю РФ впевнені 64% росіян. У перемозі США та колективного Заходу переконані лише 6% росіян. Ще 18% вважають, що жодна зі сторін не зможе перемогти в глобальному протистоянні.

Як зазначають соціологи, про перемогу Росії у світовій війні найчастіше заявляють росіяни без вищої освіти, малозабезпечені та жителі малих міст.

Водночас переважна більшість росіян (76%) не підтримують застосування ядерної зброї, навіть якщо вона знадобиться для перемоги.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський та президент США Джо Байден на саміті G7 підписали двосторонню угоду про безпеку, спрямовану на посилення оборонних можливостей України. Угоду підписано терміном на 10 років. Безпекова угода є ще одним кроком на шляху до членства України в НАТО та підтверджує підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що в Україні окремі категорії чоловіків віком до 25 років також можуть бути мобілізовані, хоча новий закон передбачає мобілізацію військовозобов'язаних, яким виповнилося 25 років. "Резервісти — це ті, хто раніше проходили військову службу, закінчили військову кафедру або ті, кого визнали непридатними до проходження військової служби в мирний час та обмежено придатними для служби в особливий період", — розповіла адвокат Ольга Леонтьєва. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини