Головна Новини Світ Росія Чи отруїли Навального: журналісти отримали доступ до секретних документів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи отруїли Навального: журналісти отримали доступ до секретних документів

В останні хвилини перед смертю Навальний скаржився на гострий біль у животі

сьогодні, 19:10
Поділіться публікацією:

Журналісти видання The Insider отримали доступ до сотень документів, пов'язаних із розслідуванням смерті російського опозиціонера Олексія Навального. Серед цих документів виявлено інформацію, яка може вказувати на можливе отруєння політика.

Чи отруїли Навального: журналісти отримали доступ до секретних документів

Смерть Навального (фото з відкритих джерел)

Видання повідомляє, що серед матеріалів є два варіанти постанови про відмову в порушенні кримінальної справи. Ці версії мають істотні відмінності. Зокрема, з остаточної редакції постанови зникли згадки про симптоми, які спостерігалися у Навального перед його смертю — болі в животі, блювота і судоми.

Ця інформація збереглася лише в іншому документі — описі "вилучених об'єктів", де зазначено, що були взяті зразки блювотних мас для експертизи. Раніше про те, що у Навального була блювота або що проводилася така експертиза, публічно не повідомлялося.

Отримані документи прокоментував лікар-реаніматолог Олександр Полупан, який лікував Навального після його отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новачок" у серпні 2020 року в Омську. Він підкреслив, що згадані симптоми (болі в животі, блювота, судоми) є типовими для отруєння фосфороорганічною речовиною, до яких належить і "Новачок".

Ця інформація також підтверджує слова Юлії Навальної, дружини опозиціонера, яка раніше заявляла, що в останні хвилини перед своєю смертю Навальний скаржився на гострий біль у животі. Документи, оприлюднені журналістами, можуть стати новими доказами у справі та викликати резонанс у питанні розслідування обставин смерті Навального.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що дружину Навального заочно заарештували на 2 місяці. Басманний суд Москви заочно заарештував Юлію Навальну. Дружину покійного опозиціонера Олексія Навального звинувачують у участі в екстремістській діяльності. Арешт почне діяти, якщо Юлію екстрадують до Росії або затримають її території. На даний момент вона знаходиться у розшуку. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини