Головна Новини Світ Росія Чи підтримують росіяни вторгнення в Україну і чи готові до затяжної війни: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи підтримують росіяни вторгнення в Україну і чи готові до затяжної війни: опитування

Більшість жителів Росії вже готуються до затяжної війни

7 лютого 2024, 10:44
Поділіться публікацією:

Підтримка росіянами війни залишається стабільно високою з лютого 2022 року. Лише третина готова розділити моральну відповідальність за загибель мирних українців та руйнування. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування незалежного "Левада-центру".

Чи підтримують росіяни вторгнення в Україну і чи готові до затяжної війни: опитування

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що у січні 2024 року більшість опитаних (77%) підтримують війну проти України, не підтримують – 16% респондентів, ще 8% утрудняються з відповіддю.

При цьому, як і попередні місяці, прихильників переходу до мирних переговорів більше, ніж прихильників продовження військових дій: 52% проти 40%. У грудні-січні (порівняно з листопадом 2023 року) кількість прихильників мирних переговорів дещо знизилася (з 57% до 52%), але загалом вкладається у середньорічні значення цього показника.

Третина жителів Росії вважають, що такі люди як вони несуть моральну відповідальність за загибель мирних мешканців та руйнування в Україні (10% — безумовно несуть, 21% — несуть певною мірою), зворотної позиції дотримуються 62% опитаних. Такий розподіл відповідей стійкий і зберігається протягом останніх півтора року.

Також у мешканців Росії зберігається і впевненість у тому, що проти України триватиме довго. Так, майже половина опитаних (45%) вважають, що військові дії триватимуть більше року, ще 23% припускають, що від півроку до року.

Більшість опитаних (77%) вважають, що війна проти України закінчиться перемогою Росії, це на 6% більше, ніж рік тому, і приблизно відповідає настроям травня 2022 року.

Дві третини жителів Росії (66%) згодні з тим, що РФ платить надто високу війну проти України, не згоден із таким твердженням кожен четвертий опитаний (25%). Найчастіше погоджувалися із цим твердженням у липні 2023 року (тоді у сумі 82%), за півроку цей показник знизився на 16%.

Дві третини жителів Росії (64%) не вважають, що РФ зробила помилку, розпочавши війну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи можливі несподіванки щодо переобрання Путіна: у чому небезпека цих "виборів" для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини