Головна Новини Світ Росія Чи підтримують українці створення Білгородської Народної Республіки: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи підтримують українці створення Білгородської Народної Республіки: опитування

Більшість українців готові підтримати створення Білгородської Народної Республіки

29 травня 2023, 13:10 comments1347
Поділіться публікацією:

Рейд підрозділів "Російського добровольчого корпусу" (РДК) і Легіону "Свобода Росії" (ЛСР) в Бєлгородській області став справжнім вибухом на інформаційному фронті. Адже таких дій точно не очікували самі росіяни. Соціологи "Active Group" вирішили поцікавитися думкою українців з приводу подій, які вже відбулися та продовжують відбуватися в сусідній до України Бєлгородській області.

Чи підтримують українці створення Білгородської Народної Республіки: опитування

Російський добровільний корпус. Фото: із відкритих джерел

Спершу у українців запитали, чи чули вони взагалі про рейд росіян, які виступають проти путінського режиму в Бєлгородській області та їх протистояння з регулярною російською армією? Так переважна більшість, а саме 87% респондентів відповіли, що дійсно чули. 8,6% відповіли, щ щось чули, але не певні. І лише 4,4% здивувалися поставленим запитанням, заявивши, що вперше чують про таку інформацію.                             

Також у українців запитали – чи підтримали б вони, якби Україна допомогла російському руху спротиву зі створення Білгородської Народної Республіки? 33,5% опитаних відповіли, що однозначно підтримали б такий крок. 24% обрали відповідь – швидше так. 15,6% — заявили, що швидше б виступили проти. Однозначно проти створення БНР виступили трішки більше 8% українців. Проте, 18,6% не змогли відповісти на поставлене запитання.                                                            

Читайте також на порталі "Коментарі" — головні наслідки рейду на Бєлгородщину – що він показав. Експерти в ексклюзивному інтерв’ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію та озвучили головні очікування. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини