Головна Новини Світ Росія Чи причетна ФСБ до теракту в "Крокусі": чому інші версії непереконливі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи причетна ФСБ до теракту в "Крокусі": чому інші версії непереконливі

Найімовірнішою виглядає версія про причетність російських спецслужб до організації теракту

2 квітня 2024, 22:42
Поділіться публікацією:

Теракт у концертному залі "Крокус сіті хол" під Москвою організували російські спецслужби, щоби посилити в Росії тоталітарний режим, переконаний політолог Андрій Городницький.

Чи причетна ФСБ до теракту в "Крокусі": чому інші версії непереконливі

Теракт під Москвою став найбільшим в РФ за останні 20 років. Фото з відкритих джерел

"Коли західні медіа почали писати, що в Росії станеться теракт, всі одразу переконливо заговорили, що Путін готує теракт. Коли ж терористичний акт справді відбувся, чомусь почали з’являтися різні версії. Тобто до моменту злочину всі були впевнені на 100%, що теракт організує ФСБ, а вже після теракту чомусь з’явилися сумніви", – сказав політолог.

На думку Андрія Городницького, абсолютно переконливою виглядає версія про організацію теракту російськими спецслужбами.

"Мене важко переконати, що теракт вчинила не РФ. Багато кому приємно думати, що у ФСБ працюють безтолкові ідіоти, які могли проспати теракт ІДІЛу. Однак, беручи до уваги параноїдальне ставлення Путіна до своєї безпеки та безпеки в Росії, сумніваюся, що ФСБ, будучи попередженою, могла допустити такий теракт. Переконаний, що ФСБ знала, що готується теракт. Російські спецслужби можуть вичислити велику кількість людей, які виходять на мітинги, а тому не могли не вичислити терористів після попереджень", – вважає експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що, згідно з результатами соціологічного опитування ВГО "Передові Правові Ініціативи", 61% українців на запитання щодо варіантів завершення війни обрали відповідь: "Воюємо до повної перемоги – відновлення територіальної цілісності в кордонах 1991 року, вступу до ЄС та НАТО". При цьому 39% українців обрали варіант "Негайно починаємо мирні переговори з повним двостороннім припиненням вогню".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники продовжують наступальні операції на сході України, наразі виникла загроза окупації міста Вугледар у Донецькій області, вважає керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. Загалом силам ЗСУ вдалася стабілізувати фронт, однак в деяких ситуаціях нашій армії довелося відійти на нові позиції.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини