Головна Новини Світ Росія Чи приїде РФ на другий саміт миру: в Лаврова дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи приїде РФ на другий саміт миру: в Лаврова дали відповідь

Росія не планує брати участь у наступному форумі миру

21 вересня 2024, 23:33
Поділіться публікацією:

Представники Росії не приїдуть на другий саміт миру, який ініціює президент України Володимир Зеленський, заявила речниця МЗС РФ Марія Захарова.

Чи приїде РФ на другий саміт миру: в Лаврова дали відповідь

Україна ініціює другий саміт миру. Фото з відкритих джерел

"Представники Росії в жодних зустрічах у межах "бюргенштокського процесу" участі не брали і брати участь не збираються. Сам цей процес нічого спільного з врегулюванням не має", — сказала Марія Захарова. 

За словами речниці російського відомства, другий саміт миру "переслідує все ту саму мету — протягнути абсолютно нежиттєздатну формулу Зеленського як безальтернативну основу розв'язання конфлікту, домогтися її підтримки з боку світової більшості та від її імені пред'явити Росії ультиматум про капітуляцію".

Марія Захарова додала, що РФ "в таких самітах не братиме участі".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг виступив проти того, щоб оборонні зусилля ЄС дублювали або конкурували з військовим Альянсом. Він заявив, що прагнення ЄС створити окремі командні структури та заплановані сили швидкого реагування ризикує відволікти ресурси від НАТО. "Чого ЄС не повинен робити, так це починати будувати альтернативні оборонні структури. Наприклад, інтервенційні сили", – сказав він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що до лав Сил оборони України через рекрутингові центри щомісяця долучаються близько 6,5 тисяч добровольців, розповів уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець. "Показники рекрутингу в Cили оборони зростають з місяця в місяць. В середньому щомісячно по країні рекрутується 6,5 тисяч добровольців. Наші рекрутери готові надавати консультації та допомагати кожному знайти своє місце в армії", — зазначив він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини