Головна Новини Світ Росія Чи справді Росія хоче домовлятися: думка експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді Росія хоче домовлятися: думка експерта

У медіа побільшало повідомлень про можливі переговори щодо завершення війни

10 липня 2024, 20:40
Поділіться публікацією:

Представники Росії та міжнародні медіа все частіше озвучують меседжі про можливі переговори щодо припинення війни в Україні.

Чи справді Росія хоче домовлятися: думка експерта

Путін не відкидає можливість переговорів. Фото з відкритих джерел

На думку політичного експерта Костянтина Матвієнка, відповідні повідомлення можуть свідчити про непросту ситуацію в Росії, яка наразі не надто очевидна за її межами.

"Дуже багато так званих "хороших росіян", російських аналітиків, представників Кремля заговорили про необхідність перемовин з Україною про завершення війни. Чому росіянам саме зараз, коли у них є певне просування на фронті, раптом закортіло перемовин? Причиною може бути внутрішня ситуація в Росії, про яку ми мало що знаємо", — сказав Костянтин Матвієнко.

Політолог нагадав, що нещодавно заступник голови центрального банку РФ Володимир Чистюхін заявив, що російська економіка знаходиться напередодні дуже серйозної кризи.

"Зі сторони ми цього не бачимо. Натомість ми бачимо зростання ВВП Росії і що санкції проти Московської біржі суттєво не обвалили рубль. Однак щось в Росії відбувається. Чи це в сфері політики, чи економіки, чи все разом – ось це предмет інтересу розвідувального співтовариства", — додав експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дедалі більше новин розносять ЗМІ, аналізуючи лист прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який він відправив керівництву ЄС після поїздок до Москви та Пекіна. Зокрема, стало відомо про те, що російський диктатор Володимир Путін та голова КНР Сі Цзіньпін сходяться на думці щодо того, що до кінця року між Україною та Росією відбудуться мирні переговори. У своєму листі угорський прем'єр підбиває підсумки переговорів і стверджує, що Європа має "запустити" мирну ініціативу, не чекаючи США. За його словами, наступні два місяці на лінії фронту в Україні будуть "драматичнішими, ніж будь-коли".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини